Esenyurt’ta Yeni Nefes Bahçesi Projesi Açılarak Mahalle Sakinlerine Rahat Bir Bölge Sunuluyor

Esenyurt Belediyesi, Başkan Vekili Can Aksoy önderliğinde Ardıçlı Mahallesi’nde 584 metrekarelik yeni bir ‘Nefes Bahçesi’ projesi başlattı. Alan, vatandaşların sosyalleşip dinlenebileceği bir merkez olarak tasarlandı. Peyzaj Mimarı Esra Işık, projenin tamamlanmasıyla mahalle sakinlerinin yeni buluşma noktasına kavuşacağını belirtti.

Esenyurt Belediyesi, Başkan Vekili Can Aksoy önderliğinde Ardıçlı Mahallesi'nde 584

Esenyurt Belediyesi, bölge halkının keyifli vakit geçirebileceği yeni yaşam alanları inşa etmeye hız kesmeden devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un liderliğinde hayata geçirilen ‘Nefes Bahçesi’ projesinin ikinci etabı, Ardıçlı Mahallesi 824. Sokak’ta gerçekleştiriliyor.

Toplam alanı 584 metrekare olan Nefes Bahçesi, mahalle sakinlerine dinlenip sosyalleşebilecekleri bir mekan sunmayı hedefliyor. Proje çerçevesinde, alanda banklar, piknik masaları ve çöp kutuları yer alırken, çeşitli bitkiler ve gölgelik sağlayan ağaçlarla çevre düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca, yürüyüş yolları da alanın aktif kullanımını destekleyecek şekilde dizayn edildi.

Nefes Bahçesi, yalnızca bir dinlenme alanı olmanın ötesinde, mahalleli için bir buluşma noktası ve çocukların oyun oynayıp sosyalleşebileceği bir merkez olma özelliği taşıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlerinden Peyzaj Mimarı Esra Işık, “Nefes Bahçesi’nin yapımına Ardıçlı Mahallesi 824. Sokak’ta başladık. Belediye Başkan Vekilimiz Can Aksoy’un destekleriyle bu proje hayata geçirildi. Eksik ağaçların dikimini tamamladık, banklar ve piknik masaları ile alanı daha kullanışlı hale getirdik. Projemiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.