Fatih'te Ramazan boyunca Ahilik Vakfı'nın organize ettiği etkinlikte üniversite öğrencileri iftar sofrasında bir araya geldi. Sultanahmet Sultan Köşesi'nde, İstanbul'daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin Ramazan ruhunu hissetmeleri amacıyla iftar sofraları kuruldu. Ahilik Vakfı'nın desteğiyle gerçekleştirilen organizasyonda, öğrencilere Ramazan boyunca ücretsiz yemek ikram edildi. Özellikle il dışından ve yurtdışından gelen öğrencilerin oruçlarını açtığı iftar programı, Ahi Evran ve Ahilik geleneğini yaşatacak gösterilerle sona erdi. Etkinlik sonunda Ahilik duası yapılarak öğrencilere hediyeler takdim edildi ve diş kirası geleneği de hatırlandı.
Ahilik Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Duran Demirbaş, programda yaptığı konuşmada, '15-20 yıldır İstanbul'da okuyan öğrencilerimizle iftar yapıyoruz. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri başta olmak üzere, tüm üniversitelerden katılım sağlıyoruz. Topkapı Suriçi'ndeki vakfımız restorasyonda olduğu için bu yıl iftarlarımızı Sultanahmet'te sürdürüyoruz. Hayırseverlerin yardımlarıyla iftar sonrası diş kiralarını da öğrencilerimize ikram ediyoruz' ifadelerini kullandı.
İftar etkinliğine katılan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Aybars Kuşçu, ‘Ailemizden uzakta Ramazan ayında burada iftar yapıyoruz. Arkadaşlarımızla güzel bir ortamda bir araya geliyoruz' dedi. İstanbul Teknik Üniversitesi Doğalgaz Mühendisliği öğrencisi Selami Talha Tekin ise, ‘Aile sıcaklığını burada yaşıyoruz. Yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı buluyoruz' diye konuştu. İbn Haldun Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Ayşenur Eravcı, ‘Çok güzel vakit geçirdik, katkılarından dolayı teşekkür ederiz' derken, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Hayrunnisa Tamber, ‘Güzel bir iftardı, sonrasında tiyatro gibi bir gösteri yapıldı' ifadelerini kullandı.




