Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’de Bodrum FK’yı 4-2 yenerek, Türkiye Kupası’nda karşılaşacağı Galatasaray maçı öncesinde moral buldu. Sarı-lacivertli ekipte Milan Skriniar, ilk kez gol sevinci yaşarken, Dusan Tadic de 100. maçını oynadı.
Süper Lig’in 29. haftasında Fenerbahçe, Bodrum FK ile karşı karşıya geldi ve ilk yarıda attığı gollerle maçı 4-2 kazanmayı başardı. Fenerbahçe’nin gollerini atan oyuncular Milan Skriniar, Oğuz Aydın, Sebastian Szymanski ve Anderson Talisca oldu. Bu galibiyetle puanını 65’e çıkaran Fenerbahçe, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 6’ya düşürdü. Sarı-lacivertliler, son 13 lig maçında da mağlubiyet yaşamadan 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.
Fenerbahçe, son haftalarda yaptığı savunma ile dikkat çekerken, 3 maçlık gol yememe serisinin ardından Bodrum FK karşısında kalesinde bir gol gördü. Ligin en az gol yiyen takımı olma unvanını taşıyan sarı-lacivertliler, önceki üç maçında kalesini kapatmıştı. Maçta kaleyi koruyan İrfan Can Eğribayat, 2 golü engelleyemezken, toplamda 6 kurtarış yaptı.
Milan Skriniar, Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Bodrum FK maçının 5. dakikasında kafayla kaydetti. Takıma katıldığı günden bu yana, 30 yaşındaki oyuncu kaptan Ittae’le birlikte teknik heyetin güvenini kazanmayı başardı. Skriniar, bu sezon 7. lig maçında da 11’de sahaya çıktı.
Dusan Tadic, bu maçta 100. kez Fenerbahçe formasıyla sahaya çıktı. Sezona 9 gol ve 10 asistle damga vuran Tadic, karşılaşmaya yedek başlamış ve 72. dakikada oyuna dahil olmuştur. 36 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe ile geçirdiği 2 sezonda toplamda 27 gol ve 31 asist kaydetti.
Oğuz Aydın, başarılı performansıyla Bodrum FK karşısında bir gol daha atarak sezondaki 6. gol sevincini yaşadı. 24 yaşındaki kanat oyuncusu, Jose Mourinho yönetiminde milli takıma gözde oyuncu oldu. Oğuz, 32. dakikada Youssef En-Nesyri’nin pasında golünü buldu.
Brezilyalı forvet Anderson Talisca, Bodrum FK karşılaşmasında 45. dakikada penaltıdan takımının 4. golünü attı. Bu sezon ligde 2. kez gol sevinci yaşayan 31 yaşındaki oyuncunun, Türkiye Kupası’nda da 3 golü bulunuyor. Talisca, maçın 72. dakikasında yerini Allan Saint-Maximin’e bıraktı.