Fenerbahçe, Çaykur Rizespor Maçında 6 Değişiklikle Sahada!

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçı için Teknik Direktör Jose Mourinho önderliğinde kadrosunda 6 değişiklik yaptı. Yeni transferlerden Diego Carlos ve Milan Skriniar ilk kez 11’de görev aldı. Ayrıca, kulübede Anderson Talisca yer aldı. Maç öncesi vefat eden Mehmet Salih Dereli ve Ogün Altıparmak için saygı duruşu yapıldı.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçı için Teknik Direktör Jose Mourinho önderliğinde

Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Jose Mourinho, geçtiğimiz hafta Midtjylland ile oynadıkları karşılaşmanın kadrosunda önemli değişiklikler yaptı ve Çaykur Rizespor ile oynayacakları maçta 6 futbolcuyu değiştirdi. Trendyol Süper Lig’in 22. haftasında, Fenerbahçe, kendi sahasında Rizespor ile mücadele etti. Mourinho, UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Midtjylland maçı kadrosundaki 6 ismi değiştirdi. Defansif oyuncular olarak görev alan Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku ve Yusuf Akçiçek’in yerini; Diego Carlos, Milan Skriniar ve Levent Mercan aldı. Orta sahada ise Mert Hakan Yandaş, İsmail Yüksek ve Dusan Tadic’in yerine Sofyan Amrabat, Oğuz Aydın ve Filip Kostic sahaya çıktı.

Ara transfer döneminde kadroya katılan Diego Carlos ve Milan Skriniar ilk kez Fenerbahçe formasını giyerek, takımın savunmasında yer aldılar. Carlos Göztepe maçında sonradan oyuna girmişti, ancak Skriniar bu karşılaşmada ilk kez sahaya çıktı. Diğer yeni transferlerden Anderson Talisca ise yedek kulübesinde beklemeyi tercih etti.

Sarı-lacivertlilerin kadrosunda 5 futbolcu ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao, Dominik Livakovic, Mert Müldür ve teknik heyetin kararı sonucu kadroda bulunmayan Allan Saint-Maximin, takımın eksiklerini oluşturdu.

Fenerbahçe’nin mücadeleye çıkan 11’i ise şöyle: “İrfan Can Eğribayat, Diego Carlos, Milan Skriniar, Levent Mercan, Oğuz Aydın, Fred, Sofyan Amrabat, Filip Kostic, Sebastian Szymanski, Youssef En-Nesyri ve Edin Dzeko olarak belirlendi.” Yedekler arasında ise Ertuğrul Çetin, Bright Osayi-Samuel, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş, Dusan Tadic, Anderson Talisca ve Cenk Tosun yer aldı.

Jose Mourinho, Göztepe karşılaşmasındaki kart cezasını tamamlayarak bu maçta takımın başındaki yerini aldı. Ayrıca, Fenerbahçe camiası, son günlerde hayatını kaybeden Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salih Dereli ve eski milli futbolcu Ogün Altıparmak için bir saygı duruşu gerçekleştirdi. Futbolcular, ısınmaya “Her şey için teşekkürler. Kalbimizdesin Mehmet Salih Dereli” ve “Fenerbahçe seni unutmayacak Ogün Altıparmak” yazılı siyah tişörtlerle çıktı. Seremoni öncesinde bu iki değerli isim için 1 dakikalık bir saygı duruşu yapıldı. Ayrıca, reklam panolarında da anma mesajlarına yer verildi.