‘Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver’ Kampanyası İçin Taksi Sürücülerine Bilgilendirme Ziyareti Gerçekleştirildi

Bursa’da ‘Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver’ kampanyası çerçevesinde Dr. Muhammed Yusuf Keleş ve Ertuğrul Tan, taksi sürücülerine sistemin önemini anlattı. Sürücüler, ambulansların geçiş önceliğine duyarlılık göstermeleri gerektiğini vurguladı.

Bursa'da 'Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver' kampanyası çerçevesinde Dr.

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Fermuar Sistemi İle Yaşama Yol Ver’ kampanyası ile ilgili bilgilendirme amaçlı olarak, en çok trafiğe çıkan taksi şoförleri ziyaret edildi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından yürütülen bu proje kapsamında, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Muhammed Yusuf Keleş ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Ertuğrul Tan, taksi duraklarını dolaşarak yeni sistemin detaylarını taksi sürücüleri ile paylaştı. Yeni sistemin, ambulansların güvenli bir şekilde ve hızlıca hastaları sağlık kuruluşlarına ulaştırabilmesi için tasarlandığını dile getiren Dr. Muhammed Yusuf Keleş, taksi sürücülerinden ve toplu taşıma şoförlerinden ambulansların geçiş önceliklerine saygı göstermelerini ve fermuar sistemi ile komple sağduyulu olmalarını talep etti. Uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirten Ertuğrul Tan ise, bu sistemin en kısa süre içerisinde tüm sürücüler tarafından benimsenmesi gerektiğini, bu sayede birçok hastanın yaşam şansının artabileceğini vurguladı.

Taksi şoförleri de, fermuar sisteminin etkin bir biçimde uygulanabildiğini ve bu uygulamanın sağladığı sonuçları trafikte net bir şekilde hissettiklerini dile getirdi. Ziyaretlerin ardından taksi şoförlerine konuyla ilgili anahtarlıklar ve broşürler hediye edildi.