Fethiye Açıklarında Düzensiz Göçmen Botunda Şiddetli Dalgalarla Kazada 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 2 Kişi Yaralandı

Fethiye açıklarında bir mülteci botu, şiddetli dalgalar nedeniyle kaza yaptı. Olayda 2 göçmen hayatını kaybederken, 2 kişi ağır yaralandı. Sahil Güvenlik ve sağlık ekiplerinin müdahale ettiği olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Fethiye açıklarında bir mülteci botu, şiddetli dalgalar nedeniyle kaza yaptı.

Muğla’nın Fethiye sahilinde yer alan açık denizlerde içinde 57 düzensiz göçmenin bulunduğu bir bot, şiddetli dalgaların etkisiyle kaza geçirdi. Bu talihsiz olay sonucunda 2 göçmen yaşamını yitirdi, 2 kişi ise ağır yaralandı.

Olay, Fethiye ilçesinin açık sularında gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, deniz üzerinde ilerleyen bir mülteci botunda dalgaların etkisiyle meydana gelen bir kaza ile ilgili ihbarda bulunuldu. İhbar üzerine, bölgeye sahil güvenlik birimleri ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık görevlileri, 57 kişi bulunan botta 2 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 kişinin ağır bir şekilde yaralandığını tespit etti. Olay yerine savcılık ve olay yeri inceleme ekipleri ile cenaze araçları da sevk edildi. Ağır yaralı olan 2 göçmen, ilk tedavilerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Fethiye Cumhuriyet Savcılığı, kazayla ilgili bir soruşturma başlattı.

Ayrıca, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte denizlerdeki düzensiz göç faaliyetlerinde belirgin bir artış gözlemleniyor. Geçtiğimiz günlerde Fethiye’de Sahil Güvenlik ekipleri, aralarında 27 çocuğun bulunduğu toplam 59 göçmeni yakalamıştı. Düzensiz göçle mücadele çalışmalarının artırılarak süreceği bilgisi edinildi.