A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Voleybol Milletler Ligi’nin ikinci haftasına müthiş bir başlangıç yaptı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Belçika ile karşılaşan ay-yıldızlı ekip, rakibini 25-14, 25-13 ve 25-23’lük setlerle 3-0 mağlup etti.

Başantrenör Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, özellikle ilk iki sette ortaya koyduğu üstün oyunla Ankara’daki taraftarlarına keyifli bir akşam yaşattı.

İran-Yeni Zelanda Maçındaki Hata Sonrası Gündem Oldu: Murat Ekrem Çimen Kimdir?
İran-Yeni Zelanda Maçındaki Hata Sonrası Gündem Oldu: Murat Ekrem Çimen Kimdir?
İçeriği Görüntüle

İlk Sette Büyük Üstünlük

Karşılaşmaya servislerde etkili ve hücumda yüksek tempoyla başlayan Türkiye, daha ilk bölümden itibaren oyunun kontrolünü eline aldı.

Belçika’nın savunma düzeni kurmasına izin vermeyen milliler, blok ve hücum organizasyonlarından peş peşe sayılar çıkardı. Ay-yıldızlı ekip, rakibinin hatalarını da iyi değerlendirerek ilk seti 25-14 kazandı.

Filenin Sultanları’nın ilk setteki baskılı oyunu, karşılaşmanın geri kalanı için de güçlü bir mesaj verdi.

İkinci Sette Fark Daha da Açıldı

Türkiye, ikinci sete de hız kesmeden başladı. Etkili servislerle Belçika’nın manşet düzenini bozan milliler, file üzerindeki üstünlüğünü skora yansıttı.

Savunmadan çıkarılan topların hızlı hücumlarla tamamlanması farkın kısa sürede açılmasını sağladı. Belçika, Türkiye’nin temposuna karşılık vermekte zorlanırken Filenin Sultanları ikinci seti 25-13 kazanarak durumu 2-0’a getirdi.

İlk iki sette rakibine toplam yalnızca 27 sayı veren milli takım, hem savunmada hem hücumda son derece dengeli bir görüntü ortaya koydu.

Belçika Son Sette Direndi

Karşılaşmanın üçüncü setinde daha farklı bir oyun yaşandı. İlk iki sette oyunun dışında kalan Belçika, mücadeleyi bırakmayarak skora ortak oldu.

Set boyunca iki takım arasındaki fark sınırlı kalırken son bölüm büyük bir çekişmeye sahne oldu. Belçika’nın beraberlik arayışına izin vermeyen Filenin Sultanları, kritik anlarda hata yapmadı.

Üçüncü seti 25-23 kazanan Türkiye, karşılaşmayı set vermeden 3-0 tamamladı.

Ankara’da Tribünler Ayakta

Filenin Sultanları, uzun bir aranın ardından Ankara’da çıktığı ilk resmi karşılaşmada taraftarların yoğun desteğini arkasına aldı.

Ankara Spor Salonu’nu dolduran voleybolseverler, mücadele boyunca ay-yıldızlı ekibe büyük destek verdi. Maçın ardından milli oyuncular galibiyeti tribünlerle birlikte kutladı.

Belçika karşısında alınan net galibiyet, zorlu Ankara etabı öncesinde milli takıma önemli bir moral kazandırdı.

Sıradaki Rakip Fransa

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Ankara etabındaki ikinci karşılaşmasında Fransa ile karşı karşıya gelecek.

Filenin Sultanları daha sonra Almanya ve Çin ile mücadele edecek. Türkiye’nin Ankara etabındaki maç programı şöyle:

18 Haziran: Türkiye-Fransa

20 Haziran: Türkiye-Almanya

21 Haziran: Türkiye-Çin

Ay-yıldızlı ekip, ev sahibi avantajını kullanarak Ankara etabını mümkün olan en yüksek galibiyet sayısıyla tamamlamayı hedefliyor.

Türkiye-Belçika Maç Sonucu

Türkiye: 3
Belçika: 0

Set sonuçları:

Birinci set: 25-14

İkinci set: 25-13

Üçüncü set: 25-23

Belçika karşısında ilk iki seti büyük farkla kazanan Filenin Sultanları, üçüncü setteki baskıya da dayanarak Ankara etabına kusursuz bir başlangıç yaptı.