Yeni sezonda hem Süper Lig’de üst üste 5. şampiyonluğunu kazanmak hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak isteyen Galatasaray, kadro planlamasını sürdürüyor.

Sarı-kırmızılılarda gündeme gelen son isim Kazımcan Karataş oldu.

Galatasaray Kazımcan Karataş ile sözleşme uzatmak istiyor

Ertan Süzgün’ün aktardığı ve çeşitli spor kaynaklarına yansıyan bilgilere göre Galatasaray yönetimi, 23 yaşındaki sol bek Kazımcan Karataş’ın sözleşmesini uzatmak için oyuncu tarafıyla görüşmelere başladı.

Kazımcan’ın Galatasaray ile mevcut sözleşmesinin 2027 yılında sona ermesi bekleniyor. Yönetimin genç oyuncuyu takımda tutarak sözleşmesini daha uzun süreli hale getirmek istediği belirtiliyor.

Geçen sezon Başakşehir’e kiralanmıştı

Kazımcan Karataş, 2025-2026 sezonunun ikinci bölümünde daha fazla forma şansı bulabilmesi amacıyla Başakşehir’e kiralanmıştı.

Galatasaray, 6 Şubat 2026 tarihinde yaptığı resmi açıklamada genç futbolcunun sezon sonuna kadar Başakşehir’e geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu.

Sezonun tamamlanmasının ardından yeniden Galatasaray’a dönen Kazımcan, Okan Buruk’un kadrosunda yer almaya devam etti.

Sol bekte forma rekabeti

Kazımcan Karataş’ın Galatasaray’da forma için rekabet ettiği isimler arasında Eren Elmalı ve Ismail Jakobs bulunuyor.

Bu sezon sarı-kırmızılı formayla 1 karşılaşmada görev alan Kazımcan’ın güncel piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon euro olduğu belirtiliyor.

Galatasaray ile oyuncu tarafı arasındaki yeni sözleşme görüşmelerinin nasıl sonuçlanacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.