Gaziantep’te terzilik yapan 64 yaşındaki Ahmet Aslan, çocuk yaşlarda başladığı mesleği tam 56 yıldır sürdürüyor. 8 yaşında terzi ustasının yanında çırak olarak mesleğe adım atan Aslan, Gaziantep’in köklü esnaflarından biri olarak tanınıyor. İğne ve ipliği hiç elinden bırakmayan Ahmet Aslan, terzilik sayesinde ailesinin ihtiyaçlarını karşılıyor ve çocuklarını bu meslekle büyütmenin gururunu yaşıyor. Kendi dükkanında yılların deneyimiyle terziliğini sürdüren Aslan, emeklerinin karşılığını alarak çocuklarını iğnenin ucu ile okutup yetiştirmeyi başardı.
Aslan, terzilik mesleğini sürdürerek 4 çocuğundan 2’sinin öğretmen olmasına vesile olduğunu ifade etti. Okuma fırsatını yakalayamayan Aslan, bu durumun içindeki ukdeyi gördüğü için çocuklarını eğitmek için çalıştı. İki oğlu ise İngilizce öğretmeni olarak hayatına katkıda bulundu. Ahmet Aslan, çocuklarıyla birlikte geçirdiği mutlu anların kıymetini biliyor.
Meslek hayatına başladığı dönemleri anlatan Aslan, 1969 yılında çırak olarak başladığı bu yolda, askerliğini yaparken de terzilikte çalıştığını belirtti. Sonrasında Gaziantep’e döndüğünde kısa bir süre çalıştıktan sonra İstanbul’a gittiğini ve orada bir moda evinde çalıştığını paylaştı. 1987’den bu yana kendi dükkanında hizmet vermekte olan Aslan, terziliğin dinamiklerinin değişmesi nedeniyle çırak bulmanın artık çok zorlaştığını da dile getirdi.
Günümüzde tekstil firmaları ile konfeksiyonların yaygınlaşması, mesleklerinin değerini düşürdüğünü ifade eden Aslan, eskiden terzilik yapmanın daha cazip olduğunu ve dükkanlarda birçok çırak olduğunu hatırlatıyor. Ancak artık gençlerin bu mesleği tercih etmediğini, dolayısıyla terzilikteki ustaların azaldığını vurguladı. Eğer meslek sevgisi daha yaygın olsaydı, kendi çocuklarından birinin de terzi olmasını isterdi.