Gaziantep’te genç işçi, ayak parmağıyla eline yeni başparmak kazandı

Gaziantep’te iş kazası geçiren 16 yaşındaki Halil Kırpaç, elini makineye kaptırarak üç parmağını kaybetti. Mikro cerrahinin uygulandığı başarılı operasyonda, ayağından alınan bir parmak eline başparmak olarak nakledildi. Doktor Op. Dr. Numan Atılgan, Halil’in elinin 3 ila 6 ay içinde yüzde 70-80 oranında fonksiyon kazanmasını beklediklerini belirtti.

Gaziantep'te iş kazası geçiren 16 yaşındaki Halil Kırpaç, elini makineye

Gaziantep’te bir iş kazasında elini makinaya kaptırarak üç parmağını kaybeden 16 yaşındaki Halil Kırpaç’a, ayağından alınan bir parmak başparmak olarak nakledildi. Mikro cerrahi yöntemiyle yapılan başarılı operasyonun ardından, genç hastanın elindeki hislerin 3 ila 6 ay içinde geri dönmesi ve elin %70 ile %80 oranında işlev kazanması bekleniyor.

Halil Kırpaç, Gaziantep’te çalıştığı iş yerinde talihsiz bir kaza geçirdi ve bu kaza sonucunda başparmağı da dâhil olmak üzere üç parmağı MP eklem seviyesinden kesildi. Hastaneye kaldırılan genç bireyin parmaklarının replantasyona uygun olduğu tespit edilemedi. Doktorlar, Halil’in ayağından bir parmağın alınarak eline başparmak olarak dikilmesi gerektiğine karar verdiler.

Hastanede gerçekleşen ameliyat, El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan tarafından yaklaşık 4,5 saat sürdü. Mikro cerrahi teknikle yapılan bu işlem başarıyla sonuçlandı ve Halil, yeni başparmağıyla rahat bir yaşam sürdürebileceği için mutlu olduğunu ifade etti. Dr. Atılgan, hastanın elinin 3 ila 6 ay içinde hislere kavuşacağını ve işlevselliğinin önemli ölçüde artacağını belirtti. Gerekirse, diğer bir parmağın da ayağından alınabileceğini vurguladı.

Op. Dr. Atılgan, Halil’in parmaklarının ciddi şekilde ezildiğini ve bu nedenle başparmak naklinin gerçekleştirildiğini aktardı. Ameliyat sonrası süreç hakkında bilgi veren doktor, hastanın 3 ila 6 ay içinde elini %70 ila %80 oranında kullanabilmesini amaçladıklarını açıkladı.

Halil’in babası Murat Kırpaç, oğlunun iş kazasını ve sonrasındaki süreci anlatarak, ameliyatın başarılı geçtiğini ve Halil’in parmağını hareket ettirmeye başlamasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Oğul Kırpaç da, ayak parmağının başparmak olarak nakledilmesinin ardından rahatça çay içip yemek yiyebildiği için sevinç yaşadığını belirtti. Genç hasta, ameliyatı gerçekleştiren doktora ve sağlık ekibine teşekkür etti.