Gaziantep’te Yarıyıl Tatili Atölyeleri Öğrencilerin Sanatla Buluşmasını Sağladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sömestr tatilinde Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen atölyelerde öğrencilerle buluştu. “Hayal” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikler, gençlerin ekran bağımlılığını azaltmayı ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor. 9 merkezde 130 atölye düzenleniyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sömestr tatilinde Kahraman Emmioğlu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yarıyıl tatili etkinliklerinden yararlanan öğrencilerle bir araya geldi.

Sömestr tatilinin başlamasıyla birlikte, gençlerin yaratıcılıklarını geliştirmeleri ve elektronik cihaz bağımlılığını en aza indirmek için Kültür Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen atölyelere büyük ilgi gösteriliyor.

Bu tatil dönemine özel tema “Hayal”

“Hayal” teması çerçevesinde gerçekleştirilen atölyelere katılan öğrencilerle buluşan Başkan Fatma Şahin, yapılan projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin çalışmalarını yakından takip eden Şahin, ayrıca ailelerin olumlu görüşlerini dinleyerek geribildirim aldı. Ziyaretinin devamında, yarıyıl atölyeleri kapsamında oluşturulan koroyla birlikte şarkı söyleyen Şahin, Gaziantep’in hedeflerinden biri olan “Tasarım Şehri Gaziantep” vizyonuna katkı sağlamak için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti.

“Siz gençler bu süreci renklendiriyorsunuz”

Fatma Şahin, ziyareti sırasında gençlerle yaptığı konuşmalarda, Gaziantep için birçok alanda iddialı hedefler belirlediklerini ifade ederek, “Hayallerin gerçek olabileceğini bilmelisiniz. Şu an kültür ve sanatla büyüyen gençlerle bir aradayız. Kendinizi en iyi şekilde geliştirmeniz gerekiyor. Müzik, ruhumuzu dinlendirirken bilimsel kavramları anlamamıza da yardımcı oluyor. Bu yarıyıl tatilinde burada harika bir tasarım süreci yürütüyoruz. Sizler bu aktiviteleri güzelleştiriyor, hayata renk katıyorsunuz. Ben başkan olarak bütün gençlerimize değer veriyorum. Birlikte başarıyı yakalayacağız.” dedi.

Tatil süresince 9 merkezde toplam 130 atölye düzenlendi

Kahraman Emmioğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde müzik, mozaik, el işleri ve tasarım gibi branşlarda 36 atölye, 7-16 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler için uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yarıyıl tatili süresince 9 farklı merkezde toplam 130 atölye sunarak, gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri için 20-31 Ocak tarihlerinde fırsatlar sunmaya devam ediyor.