Gaziantep’teki Yabancı Öğrenciler, El Emeğiyle Tasarladıkları Çantalarla Sanat Dolu Bir Workshop Gerçekleştirdi

Gaziantep’te Bostancı Mektebi’nde gerçekleştirilen atölye etkinliğinde, yabancı üniversite öğrencileri kendi çanta tasarımlarını oluşturdu. Yeter Akmeşe’nin liderliğinde düzenlenen workshop, katılımcılar arasında kültürel etkileşimi artırdı ve öğrencilerden olumlu geri dönüşler alındı.

Gaziantep'te Bostancı Mektebi'nde gerçekleştirilen atölye etkinliğinde, yabancı üniversite öğrencileri kendi

Gaziantep’te öğrenim gören uluslararası öğrenciler, el yapımı çanta tasarımlarıyla yaratıcılıklarını sergiledi.

Şahinbey Belediyesi’ne ait Bostancı Mektebi, kültürel etkileşimi ve sanatsal faaliyetleri teşvik eden önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bostancı Mektebi sorumlusu Yeter Akmeşe’nin organizasyonuyla gerçekleştirilen atölye çalışmasında, yabancı öğrenciler kendi çanta tasarımlarını hayata geçirdi. Sanat dolu bu etkinlik, katılımcılar arasında kültürel bir bağ kurmanın yanı sıra yaratıcılığı destekleyen bir platform sunarak beğeni topladı. Şahinbey Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen bu buluşma, öğrencilere yeni bir deneyim sundu.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Yeter Akmeşe, “Yabancı öğrencilerle birlikte bu workshop’u gerçekleştiriyoruz. Çantaların üzerine çizimler yaparak tasarımlar hazırlıyoruz. Çantalar, daha önce öğrencilerimiz tarafından hazırlanmıştı ve kendi kursiyerlerimizin yardımlarıyla dikildi. Malzemelerimizi Şahinbey Belediyesi temin etti. Öğrenciler, tasarımlarını diledikleri renklerde yapma imkanı buluyor” ifadelerini kullandı.

Atölyeye katılan Somalili öğrenci İkram Bulda ise, “Buraya workshop için geldik. Çok eğlenceli bir etkinlik. Kendi tasarımımızla çanta yapıyoruz. Bu güzel fırsat için öğretmenlerimize ve Şahinbey Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi. Etkinlikte yer alan diğer uluslararası öğrenciler de Şahinbey Belediyesi’ne minnattar olduklarını belirtti.