Gaziosmanpaşa’da gecekondu yangını: Baba ve kız zor anlar yaşadı

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir gecekonduda çıkan yangında, Sebahat Dutçu ve babası Aytaç Duçtu mahsur kaldı. Yangın, tanımadığı çocukların eve girmesinin ardından başladı. İtfaiye, alevlere zor müdahale ederek baba-kızı kurtardı. Aytaç Dutçu hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir gecekonduda çıkan yangında, Sebahat Dutçu ve babası

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde bir gecekondu sabah saatlerinde alevler içerisinde kaldı. Evin içinde babasıyla yaşayan Sebahat Dutçu, yangın anını anlatırken, “Kapıyı açar açmaz üzerimize ateş geldi, bu duruma çok şaşırdık. Tavan derhal yanmaya başladı ve biz içeride mahsur kaldık. Babamı pencereden çıkardılar” şeklinde konuştu.

Alınan bilgilere göre, Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’ndeki gecekondu, sabah saatlerinde bir yangın ile karşı karşıya kaldı. Sebahat Dutçu, babası Aytaç Duçtu ile birlikte uyandığında evlerinin alevler içinde olduğunu fark etti. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hızlıca bölgeye sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlere müdahale etmekte zorlanarak, yangını kontrol altına alabilmek için yoğun çaba sarf etti. Yangın sırasında evde mahsur kalan Aytaç Duçtu ve kızı Sebahat Dutçu, ekiplerin ve çevredeki vatandaşların yardımlarıyla kurtarıldı. Yangında dumandan etkilenen Aytaç Duçtu, hastaneye sevk edildi. Yangın anları ve ekiplerin müdahale süreci, çevredeki kişiler tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

“İçeride mahsur kaldık”
Gözyaşlarına boğulmuş bir şekilde konuşan Sebahat Dutçu, yangin hakkında, “Babama evde yatarken, tanımadığım dört veya beş genç sabahın erken saatlerinde duvara tırmanarak içeri girdi. Ne içtiklerini bilmiyorum. Sürekli geldiklerinde ben onları kovalıyorum. ‘Gidin, gelmeyin, buraya girmeyin’ diyorum. Devletimizden başka kimsemiz yok. Sabah sesler duyduğumda babama ‘Baba, bir şeyler oluyor, kapıyı aç’ dedim. Ama kapıyı açar açmaz üzerimize ateş yağdı. Çok şaşırdık. Evin içinde kalakaldık. Babamı pencereden çıkardılar. Evde tam bir kabus yaşandı. İtfaiye geldi ama yangını söndürmekte zorluk çektiler. Evim tamamen yandı. Hiçbir eşyam kalmadı. Ben çalışmıyorum, babam engelli ve ona ben bakıyorum” ifadelerini kullandı.