Gebelik dönemi, anne adayları için hem heyecan verici hem de özel bir süreç olarak kabul edilmektedir. Uzmanlar, bu süreç boyunca düzenli doktor ziyaretlerinin, hem anne hem de bebek sağlığı için kritik bir rol oynadığını belirtiyor. Medicana Bursa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gizem Öztürk, gebelik boyunca takiplerin aksatılmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu kontrollerin riskleri erken dönemde belirlemek adına son derece önemli olduğunu ifade etti.
Öztürk, gebeliğin her aşamasında düzenli muayenelerin gerekliliğini şöyle açıkladı: “Bu özel dönem, annelerin sağlığını önemsemesi gereken bir süreçtir. Rutin kontroller, bebekteki gelişimsel aksaklıkların, doğumsal anomali risklerinin ve anne sağlığına dair sorunların erkenden tespit edilmesine yardımcı olur. Bu nedenle gebelik süresince hasta takibini ihmal etmek, ciddi sağlık problemlerinin gözden kaçmasına neden olabilir. Anne adaylarının sağlıklı yaşam stiline sahip olmaları da bebeğin sağlığı için büyük önem taşır. Doğru beslenme, tansiyon ve diğer sağlık sorunlarıyla mücadelede yardımcı olmaktadır. Sonuç olarak, hem sağlıklı alışkanlıklar edinmek hem de düzenli kontrol yaptırmak, bebek sağlığı açısından kritik öneme sahiptir.”
Bebeğin gelişimi kapsamlı bir şekilde izlenmelidir
Dr. Gizem Öztürk, özellikle gebeliğin ilerleyen dönemlerinde yapılan testlerin, bebeğin gelişimini ve sağlığını takip etmek adına büyük önem taşıdığını vurguladı. Bebeğin büyüme hızının izlenmesi ve plasenta sağlığı hakkında bilgi edinmenin de kritik olduğunu belirten Öztürk, bu süreçte anne ve bebek sağlığını korumak için gerekli olan muayenelerin gerekliliğine dikkat çekti. Yapılan ultrason ve kan testlerinin, doğumsal anomalleri erken tespit etmede oldukça etkili olduğunu söyleyen Öztürk, “Özellikle ilk trimesterde ve ikinci dönemde yapılan kapsamlı ultrason incelemeleri, bebeğin organ gelişimini değerlendirirken, potansiyel sağlık sorunlarının da erkenden belirlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kan testleri sayesinde anne adayının sağlık durumu ve bebeği etkileyebilecek olumsuzluklar erkenden tespit edilebilir” ifadelerini kullandı.
Sağlıklı alışkanlıklar, sağlıklı bir gebelik demektir!
Op. Dr. Gizem Öztürk, gebeliğin sağlıklı bir şekilde geçmesi için anne adaylarının yaşam tarzlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. “Düzenli ve dengeli beslenme, yeterli fiziksel aktivite, sigara ve alkol tüketiminden kaçınmak, gebelik döneminde anne sağlığını etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra yeterli uyku almak, stresle başa çıkmak ve duygusal dengenin sağlanması da gebelik sürecinin sağlıklı geçmesi açısından temel unsurlardandır. Düzenli doktor kontrolleri, gebelik süresince alışkanlık haline getirilmelidir. Her muayene, sağlıklı bir doğum ve sonunda sağlıklı bir gelecek için atılmış önemli bir adımdır. Anne adayları bu süreçte hekimlerinin önerilerini dikkate alarak beslenme ve egzersiz konularında doğru yönlendirmeleri almalıdır. Bu nedenle düzenli kontrollerin önemi göz ardı edilmemelidir.” şeklinde konuştu.
TUNCELİ’NİN PÜLÜMÜR İLÇE MERKEZİNDE 198’İ DEPREM HAK SAHİBİ VATANDAŞLARA, 83’Ü DE İLÇEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILMAK ÜZERE TOPLAM 281 KONUTUN İHALESİ TOKİ TARAFINDAN 20 ŞUBAT PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK
MART 2024’TE DÜZCE BELEDİYESİ GİRİŞİMLERİ VE TÜBİTAK’IN DESTEĞİ İLE BÖLGENİN EN KAPSAMLI BİLİM MERKEZİ OLARAK HİZMETE BAŞLAYAN MEKAN FEN BİLİMLERİ’NİN UYGULAMA ALANLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BRANŞTA FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLIYOR, KÖY OKULLARINDA ÖĞRENİM GÖREN MİNİKLERİ AĞIRLIYOR.
DÜZCE BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ, FEN VE TEKNOLOJİ MERAKLISI ÇOCUKLARIN UĞRAK NOKTASI OLMAYA DEVAM EDİYOR. ÇOCUKLARIN FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİNDE TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TANIMASI, BİLİMSEL KONULARI UYGULAMALI OLARAK TECRÜBE EDEBİLMESİ AMACINA UYGUN OLARAK HİZMET VEREN BİLİM MERKEZİ ÖZELLİKLE KÖY OKULLARINDAN MİNİKLERE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR.
GÖLYAKA HACISÜLEYMANBEY KÖYÜ YENİ YAŞAM İLK VE ORTA OKULU’NDAN 81 ÖĞRENCİNİN ZİYARET ETTİĞİ BİLİM MERKEZİ’NDE SERGİYİ GEZEN ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİ EŞLİĞİNDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERE KATILDI.
BİLİM MERKEZİ ÖĞRETMENLERİNİN BİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASIYLA TANIŞTIRDIKLARI ÖĞRENCİLER SERVİSLERLE GETİRİLDİKLERİ MERKEZDE FARKLI ATÖLYE VE DENEYLERE KATILIP BİLİM VE TEKNOLOJİ HAKKINDA BİLGİ EDİNDİ.
KLASİK EĞİTİM ÖĞRETİM SİSTEMLERİ DIŞINDA ÖĞRENCİLERE KÜÇÜK YAŞTA BİLİM SEVGİSİNİ AŞILAMA AMACIYLA ÇEŞİTLİ ORGANİZASYONLAR DÜZENLENEN BİLİM MERKEZİ, KURULUŞUNDAN BU YANA SAHİP OLDUĞU EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ MİSYONUNU EN İYİ ŞEKİLDE YERİNE GETİRİYOR.
DÜZCE BELEDİYESİ BİLİM MERKEZİ, OKUL ZİYARETLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR. MART 2024’TE DÜZCE BELEDİYESİ GİRİŞİMLERİ VE TÜBİTAK’IN DESTEĞİ İLE BÖLGENİN EN KAPSAMLI BİLİM MERKEZİ OLARAK HİZMETE BAŞLAYAN MEKAN FEN BİLİMLERİ’NİN UYGULAMA ALANLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE BİRÇOK BRANŞTA FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLIYOR, KÖY OKULLARINDA ÖĞRENİM GÖREN MİNİKLERİ AĞIRLIYOR.