Gemlik’te Zabıta, Ramazan Boyunca Market Denetimlerini Sıklaştırdı: Son Kullanma Tarihi Geçmiş Ürünler İmha Edildi

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan’da zincir marketlerde yaptığı denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş 25 ürün buldu. Bu ürünler, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne teslim edilerek imha edildi ve marketlere cezai işlem uygulandı.

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan'da zincir marketlerde yaptığı denetimlerde son

Gemlik Belediyesi’nin Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca denetimlerini yoğunlaştırarak ilçedeki zincir marketlerde kapsamlı incelemeler yapmıştır. Bu denetimler sonucunda, tarihi geçmiş 25 farklı ürünün raflarda bulunduğu saptanmıştır. Söz konusu bu ürünler, zabıta ekiplerince İlçe Tarım Müdürlüğü’ne iletilerek imha edilmiştir.

İstiklal Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde, özellikle çocukların sık tükettiği süt ürünlerinin son kullanma tarihlerinin dolmuş olduğu gözlemlenmiştir. Yapılan denetimlerde toplamda 25 ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olduğu belirlenmiştir. Zabıta ekipleri, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü’ne bildirerek bu ürünlerin imha edilmesini sağlarken, mağaza içerisinde tespit edilen fiyat ve etiket uyumsuzlukları nedeniyle de ceza uygulamıştır.