Giresun Üniversitesi’nin Arazi Satışı, FİSKOBİRLİK ile Tartışmalara Neden Oldu

Giresun Üniversitesi’nin arazisinin satışı, üniversite yönetimi ile FİSKOBİRLİK arasında gerginliğe yol açtı. FİSKOBİRLİK, 14 yıldır ilerleme olmadığını belirterek, takas önerilerine rağmen somut bir adım atılmadığını ifade etti.

Giresun Üniversitesi'nin arazisinin satışı, üniversite yönetimi ile FİSKOBİRLİK arasında gerginliğe

Giresun Üniversitesi’ne ait genişleme alanındaki bir arazi, üniversite yönetimi ile Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) arasında gerginliğe neden oldu. Üniversite, arazinin satışına itiraz ederken, FİSKOBİRLİK, son 14 yılda bu konuyla ilgili herhangi bir ilerleme kaydedilmediğini savundu.

FİSKOBİRLİK tarafından yapılan açıklamada, söz konusu arazinin 2011 yılından itibaren Giresun Üniversitesi’nin genişleme alanı olarak belirlenmesine rağmen, kamulaştırma ya da takas gibi konularda bir adım atılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Karşılıklı değer eşitliğine saygı göstererek bir takasa her zaman sıcak baktık. Fakat şu ana dek üniversiteden dikkate değer bir girişim gerçekleşmedi. Geçmişte üniversitenin kuruluşu için 53 dönümlük arazi, son derece düşük bir bedelle devredilmişti. Ancak bu fedakârlığın karşılığı verilmediği gibi mevcut arazi hakkında da anlamlı bir adım atılmadı. Üniversite tarafından yapılan açıklamalarda, ‘Kamulaştırma yapılamadığı, takas yoluna gidildiği ancak görüşmelerin uzun sürdüğü ve sonuçsuz kaldığı’ gibi ifadeler yer almakta. Bu sorunun sorumluluğu bize yüklenemez. FİSKOBİRLİK olarak önerimiz, ‘Takas edilecek gayrimenkuller karşılıklı olarak değerlendirilsin ve değer eşitliği gözetilerek bir takas gerçekleştirilsin’ şeklindedir. Ancak o tarihten itibaren üniversite sadece toplantılar ve basın açıklamalarıyla yetinmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, kamuoyunda yer alan spekülatif iddiaların FİSKOBİRLİK’i zedelediği belirtildi ve alınan kararların Genel Kurul onayıyla ve yasal çerçevede olduğunu vurgulandı.