Gürsu Belediyesi, Bir Yılda 28 Projeden 9’unu Tamamlayıp 5 Yeni Hizmet Sunarak Hedeflerine Ulaştı

Gürsu Belediyesi, yıl içinde vaat edilen 28 projeden 9’unu tamamlayarak 5 yeni projeyi de hayata geçirdi. Başkan Mustafa Işık, tarım, çevre ve dijital girişimcilik alanlarında önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirtti. Ekonomik katkılara ve sürdürülebilir projelere odaklanacaklarını ifade etti.

Gürsu Belediyesi, yıl içinde vaat edilen 28 projeden 9'unu tamamlayarak

Gürsu Belediyesi, geçtiğimiz yıl içinde taahhüt ettiği 28 projeden 9’unu hayata geçirirken, ayrıca ek olarak 5 projeyi de halkın hizmetine sundu.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, görevde bulunduğu üçüncü dönemin ilk yılını değerlendirdiği basın toplantısında, bu süre zarfında söz verdikleri projelerin yüzde 32’sinin tamamlandığını bildirdi. Başkan Işık, “Bu dönemde öncelikle tarım, çevre, estetik kent tasarımı ve sosyal belediyecilik ile teknoloji projelerine odaklanacağız. Tarım alanında ise kapsamlı bir hibe ve proje yönetimi ile üretimi sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Özellikle GÜRTAM projesine vurgu yapan Başkan Işık, bu proje sayesinde Gürsu Belediyesi’nin 680 bin euro hibe almaya hak kazandığını belirtti. İlçedeki kooperatiflerle iş birliği içerisinde çalıştıklarını aktararak, “Ağaköy Kooperatifi’nde meyve kasası üretimine yönelik yatırım yaptık. Enerjisini üreten bir belediye olarak, yeni güneş enerjisi proje desteğini AB’den aldık. Kumlukalan Köyü’nde uygulanan Siyah Altın Projesi ile AB’den 103 bin 550 Euro hibe desteği sağladık. Bu proje, atık ürünleri kompost haline getirerek, tarımsal verimliliği arttırmayı amaçlıyor” dedi.

Gürsu’nun ilk özel istihdam bürosunu kurduklarını hatırlatan Başkan Işık, “Son dört yılda 4 bine yakın kişiye iş sağladık. Ayrıca 5 bin gence istihdam danışmanlığı hizmeti verdik. Düzenlediğimiz 100 istihdam buluşması sayesinde, başvuran her 4 kişiden birinin iş bulduğunu gururla söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

Başkan Işık, çevre projeleri hakkında da bilgiler vererek, “Geri Dönüşüm Evde Başlar Kampanyası ile geri dönüştürülemeyen atıkların miktarında büyük artış sağladık. Kullanılmış giysi ve ayakkabıların toplanmasından 5 milyon 616 bin TL gelir elde ettik. Bu projede, 17 futbol sahası büyüklüğünde arazide toprağı koruduk.” bilgisini verdi.

Gürsu’nun yeni turizm projeleri üzerine kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini, tarihi güzellikleri ile dolu bir turizm rotası oluşturduklarını vurgulayan Başkan Işık, “Gürsu’daki seyir terası ve mesire alanları, yerli ve yabancı ziyaretçiler için önemli bir çekim merkezi haline geldi” dedi.

Yeni projeler doğrultusunda dijital dönüşüm ile Maharetli Eller Çarşısı’nın da hayata geçirileceğini ve özellikle kadınların iş gücüne katılımını artırmayı hedeflediklerini belirten Işık, “Bursa’nın ilk E-Ticaret Hackathon’u ve dijital yetkinlik merkezi ile 3 bin kişiye eğitim verdik” diye ekledi.

Son olarak, Gürsu Millet Bahçesi ile ilgili projelerinin çizimlerinin tamamlandığını ve kısa sürede ihaleye çıkacaklarını belirten İshak, “Eski şehir parkımızı dönüştürerek yeni yeşil alanlar oluşturacağız” dedi.