Hakkari’de Fahiş Fiyat Denetimleri Gerçekleştirildi

Hakkari’de Ticaret İl Müdürlüğü, Zabıta ve Tarım ve Orman ekipleri, fahiş fiyat denetimleri gerçekleştirdi. Hakkari Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, denetimlerin tüketici haklarını koruma ve piyasa düzenini sağlama amacını taşıdığını ifade etti.

Hakkari'de Ticaret İl Müdürlüğü, Zabıta ve Tarım ve Orman ekipleri,

Hakkari’de fahiş fiyat denetimleri gerçekleştirildi. Hakkari Ticaret İl Müdürlüğü, Hakkari Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, il merkeziyle birlikte çevre ilçelerde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Zincir marketler, restoranlar, kafeler ve manavlara yönelik yapılan bu denetimlerde, fiyat etiketleri ve aşırı zamların kontrolü sağlanırken, yangın tüpü satan işletmeler de denetlenme kapsamına alındı. Hakkari Ticaret İl Müdürü Salih Çiftçi, denetimlerin amacı hakkında bilgi vererek, tüketici haklarını savunmak, haksız fiyat artışlarının önüne geçmek ve piyasa istikrarını sağlamak için bu işlemlerin yapıldığını ifade etti. Ayrıca, bu tür denetimlerin düzenli olarak süreceğini ve kurallara uymayan işletmelerle ilgili yasal süreçlerin başlatılacağını belirtti.