Hamsi ve Mıhlama Festivali’nde 2 Kilometreyi Bulan Kuyrukta Sabırsız Bekleyiş!

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Hamsi ve Mıhlama Festivali, 5 ton hamsi için 2 kilometreye ulaşan kuyruk oluşturdu. Katılımcılar, beklemekten memnun kalırken, festivalin ilerleyen yıllarda daha genişletilmesi planlanıyor.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Hamsi ve Mıhlama Festivali, 5 ton

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa bölgesinde, bu yıl ilk defa gerçekleştirilen Hamsi ve Mıhlama Festivali, katılımcılardan yoğun ilgi topladı. Festivalde tadı çıkacak 5 ton hamsi sunulurken, bu lezzeti tatmak isteyenler yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda bir kuyruk oluşturdular. Uzun süre beklemek zorunda kalan bazı ziyaretçiler, kendilerini rahatlatmak için yanlarında getirdikleri sandalyeleri kullanmaya karar verdiler.

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Karadeniz Mahallesi’nde düzenlenen etkinlik, büyük kalabalıklar tarafından karşılandı. Festival alanında oluşan uzun kuyruk, katılımcılarda şaşırma yarattı. Saatlerce beklemeye razı olan bazı festival konukları, yanlarından getirdikleri sandalyelere oturarak zaman geçirdi. Hamsi almak için sıraya giren katılımcılar ise, bekleyişin kendileri için bir rahatsızlık oluşturmadığını dile getirerek, “Sıra beklemek sorun değil, asıl olan bu keyifli festival. Bir süredir bekliyorum fakat buna değer. Biz hamsi severler için bu sırayı beklemek hiç sıkıntı değil. Böyle bir etkinlik yapıldığı için teşekkürler, Karadeniz mutfağını çok seviyoruz” şeklinde konuştu.

Festival boyunca bir gün önce 1 ton mıhlama da katılımcılara sunuldu. Geleneksel Karadeniz müziklerinin ritmiyle horon oynayan vatandaşlar, hem eğlencenin tadını çıkardı hem de balık ziyafetinin keyfini sürdü. Organizasyon sorumluları, beklenenin üzerinde bir ilgiyle karşılaşan bu etkinliği gelecek yıl çok daha geniş kapsamlı hale getirmeyi planladıklarını ifade ettiler.