Havran’da Hükümet Konağı’nda Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi

Balıkesir’in Havran ilçesindeki Hükümet Konağı’nda, yangın ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Havran İtfaiye Şefliği tarafından verilen eğitimde, yangın türleri ve söndürme tüplerinin kullanımı anlatıldı. Yetkililer, tatbikatların yangın hazırlığı açısından kritik olduğunu belirtti.

Balıkesir'in Havran ilçesindeki Hükümet

Balıkesir’in Havran ilçesinde, yangın güvenliği önlemleri doğrultusunda Hükümet Konağı’nda bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Bu uygulama, Havran İtfaiye Şefliği tarafından hayata geçirildi ve yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği ile müdahale yöntemleri uygulamalı olarak aktarıldı.

Tatbikata, Hükümet Konağı’nda görevli olan kurum müdürleri ve personelin katılımı sağlandı. İtfaiye ekipleri, yangın çeşitleri hakkında bilgiler vererek yangın söndürme tüplerinin doğru şekilde nasıl kullanılacağına dair eğitimler verdi. Uygulamalı tatbikatta, bir yangın durumunda binanın tahliye süreci de katılımcılara detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yetkililer, bu tür eğitimlerin olası yangınlara karşı hazırlığın artırılması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, farkındalık düzeyinin yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gerçekleşen tatbikat, personelin bilinçlendirilmesi ve kriz durumlarında etkin müdahale yeteneklerinin geliştirilmesi açısından oldukça faydalı geçti.