İlkadım’da Kentsel Dönüşümle Doğalgaz Sorunu Çözüldü, Mahalleler Kışa Hazırlanıyor

Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm nedeniyle doğalgaz alamayan Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri’nde sorunların çözüldüğünü ve önümüzdeki kış doğalgazın verilmesi için çalışmalara başlanacağını açıkladı. Kurnaz ayrıca, belediyenin borçlarını azalttığını ve yeni projeleri tanıttı.

Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm nedeniyle doğalgaz

Samsun’un İlkadım ilçesinin Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde, doğalgaz alamayan iki mahalleye yönelik sorunların çözüldüğünü duyurdu. Başkan Kurnaz, “Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri, önümüzdeki kış doğalgazla ısınmaya başlayacak” şeklinde konuştu.

Başkan, Derebahçe Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına katılarak, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada, gerçekleştirdikleri projeler, hizmetler ve kentsel dönüşüm faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kurnaz, bakanlık tarafından onaylanan riskli bölgeler olduğuna da dikkat çekerek, “Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy Mahallelerinde Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Yaz aylarında Kadıköy Park’ında bir ofis kurarak, vatandaşlarımızla görüşmelere başlayacaklar. Şehir merkezindeki Hastane ve Kökçüoğlu Mahalleleri doğalgazdan yararlanamıyordu. Bu bölgeler aslında kentsel dönüşüm sürecindedir fakat riskli alan statüsünde değildir. Burada emsal 4 projesi mevcut; vatandaşlar müteahhit ile anlaşarak dönüşüm yapabiliyor. Hastane Mahallesi’ni ziyaret ettiğimde 80 yaşındaki bir amca beni çok etkiledi. Gazın kullanım yollarını araştırmaya başladım. ‘80 yaşındayım, bodrumdan kömür taşıyorum. Ölmeden doğalgazla ısınmak istiyorum’ dedi. Biz de Bakanlığa başvurarak sorunu çözmek için harekete geçtik. Meclisimizden gerekli kararları alarak, bu 2 mahalleyi 2025 yatırım programına dahil ettik. Bu yıl çalışmalar başlayacak ve önümüzdeki kış bu mahallelerde doğalgaz kullanılmaya başlanacak” açıklamasında bulundu.

Kurnaz, ayrıca belediyenin kendi kaynaklarıyla yaptığı yol, kaldırım ve asfalt işlerinden elde ettikleri 50 milyon TL’lik kazancı da paylaştı. “Bütün borçlarımızdan büyük ölçüde kurtulduk” diyen Kurnaz, “Eğer bu işleri müteahhite yaptırsaydık 86 milyon TL ödemek zorunda kalacaktık. Ancak kendi ekiplerimizle 36 milyon TL harcayarak tam 50 milyon TL tasarruf sağladık. Şantiyemizi de ziyaret ettim, malzemelerimiz tükendi” ifadelerini kullandı. Asfalt sezonunun başlamasıyla köy yollarının yenileneceğini ve yeni bir emisyon tesisi kurarak daha fazla asfalt üretebildiklerini sözlerine ekledi.

Projelerine devam edeceklerini belirten Kurnaz, “Cenaze hizmetlerinde daha fazla çadır hizmeti sunuyoruz. Ayrıca vatandaşlarımıza pide dağıtımı yapıyoruz. Gazi Park’ı yeniden düzenleyerek, parkı cadde ile birleştireceğiz. Metruk binaların yıkımıyla ilgili olarak, suç oranlarının düşürülmesi adına çalışmalara hız vereceğiz” diye konuştu.

Son olarak, Başkan Kurnaz, “2024 yılında birçok sorunu çözerek verimli bir dönem geçirdik. Belediyemizi 850 milyon TL borçla devraldık; bunun büyük kısmı SGK borcuydu. Temizlik konusunda büyük eksiklikler vardı, bu sorunları çözmek için İller Bankası’ndan finansman sağlayarak yeni araçlar kazandırdık. Bu araçlar, uzun yıllar boyunca belediyemize hizmet edecek” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.