ISASS 2025: Akıllı Teknolojiler için Uluslararası Sempozyum Gaziantep’te Gerçekleşecek

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde Akıllı Teknolojilerde Yenilikçi Yaklaşımlar Uluslararası Sempozyumu (ISASS 2025) düzenleyecek. Hem yüz yüze hem de çevrim içi yapılacak etkinlikte, dünya genelinden bilim insanları ve sektör temsilcileri bir araya gelecek.Prof. Dr. Şehmus Demir, sempozyumun bölgesel anlamda önemine dikkat çekti.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde

ISASS 2025 – Yenilikçi Yaklaşımlar Uluslararası Sempozyumu, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından hibrit bir formatta, hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Sempozyum, dünya genelinden akademisyenleri ve sektör profesyonellerini Gaziantep’te buluşturmayı amaçlıyor.

Etkinliğin merkezinde, dijitalleşen dünyada akıllı teknolojilerin çok disiplinli entegrasyonu yer alacak. ISASS 2025, mühendislikten yapay zekaya, iletişimden güvenliğe kadar birçok alanda yenilikçi projelerin ve uygulamaların tartışılmasına olanak sağlayacak. IEEE SMC Society’nin teknik sponsorluk desteğiyle düzenlenen sempozyumda, kabul edilen araştırmalar, IEEE Xplore gibi uluslararası akademik veri tabanlarında yer alacak.

Sempozyumun belirlenen dikkat çeken alt temaları arasında Akıllı Hesaplama, Makine Öğrenmesi, Robotik Sistemler ve Akıllı İletişim Teknolojileri gibi konular öne çıkıyor. Gaziantep’te ilk kez düzenlenecek olan bu etkinlik, kenti akıllı teknolojiler alanında önemli bir bilim merkezi haline getirmeyi hedefliyor.

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, sempozyumun yalnızca üniversite için değil, bölgesel anlamda da büyük değer taşıdığını belirtti. Demir, “Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak, bilimsel yenilikleri desteklemeye ve uluslararası iş birliklerine öncülük etmeye kararlıyız. ISASS 2025, bölgedeki ilk uluslararası bilimsel organizasyon olma özelliği ile önemli bir adım teşkil ediyor” dedi.

Gaziantep’te daha önce bu tarz bir akademik etkinliğin düzenlenmediğini vurgulayan Demir, akademisyenleri ve araştırmacıları bölgeye davet etti. Ayrıca, katılımcıların bildirilerinin uluslararası prestijli indekslerde yer alacağını da sözlerine ekledi.

İlginin beklenenden fazla olduğunu ifade eden Doç. Dr. İpek Atik, ISASS 2025’e 15’den fazla ülkeden akademisyen ve araştırmacının başvurduğunu, katılımcı sayısının 300’ü geçmesinin öngörüldüğünü belirtti. Talep nedeniyle bildiri gönderim süresini uzattıklarını da sözlerine ekledi. ISASS 2025’in takviminde son bildirilerin 31 Nisan 2025’e kadar kabul edileceği ve sempozyumun 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde gerçekleşeceği açıklandı.