İsparta Merkezli Operasyonda Deprem Bölgesinden Çalınan 30 Araca El Konuldu

Isparta merkezli gerçekleştirilen operasyonda, depreme bağlı enkaz altında bulunan 30 aracın şasi numaraları değiştirilerek sahte belgelerle satıldığı belirlendi. 14 milyon lira haksız kazanç elde eden 10 kişi gözaltına alındı, 2’si tutuklandı.

Isparta merkezli gerçekleştirilen operasyonda, depreme bağlı enkaz altında bulunan 30

Isparta’da gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyonda, deprem bölgesinde yeralan enkaz altında kalan 30 hasarlı aracın şasi numaralarının ve mekanik parçalarının değiştirildiği ortaya çıktı. Bu araçlar, sahte belgelerle piyasaya sürülerek toplamda 14 milyon lira haksız kazanç elde edildiği saptandı. Operasyon sırasında 10 kişi gözaltına alınırken, adli işlemler sonucunda 2 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Change işlemi uygulanan araçlara da el koyuldu.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerince farklı illerdeki araçlarla ilgili detaylı incelemeler yapıldı. Araştırmalar, 30 aracın mekanik sistemlerinin değiştirildiği ve sahte ruhsat belgelerinin kimyasal sıvılarla düzenlendiği bilgilerini ortaya çıkardı. Şüpheliler, bu yöntemle araçları oto galerisi aracılığıyla üçüncü şahıslara satarak haksız kazanç sağladığı belirlendi.

Eş zamanlı baskınlarla birlikte, Elazığ, İstanbul, Hatay, Osmaniye, Adana, Afyonkarahisar, Muğla, Şırnak ve Antalya illerinde operasyon düzenlendi. Baskınlar sırasında, dijital veriler, sahte belgeler ve çeşitli dokümanlar da bulundu ve muhafaza altına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, iki şahsı tutuklarken, sekiz kişi serbest bırakıldı. Change işlemi uygulanan 30 araca da el konuldu.