İzmir’deki Menemen ilçesinde, kasten adam öldürme dahil birçok suçtan dolayı aranan bir şahıs, ormanlık bir alanda saklandığı sırada jandarma tarafından düzenlenen etkileyici bir operasyonla yakalandı. Zanlının, saklandığı yerde uyuşturucu maddeler de bulundurduğu tespit edilerek gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.
İzmir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, S.G. isimli şahsın Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi’nde bulunan ormanlık bir alanda gizlendiğini öğrendi. Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Menemen İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Asayiş Komando Tabur Komutanlığı’nın yer aldığı bir plan doğrultusunda, belirlenen alana operasyon düzenleyerek zanlıyı ele geçirdi. S.G.’nin kendisine bir sığınak kurduğu çadırda, toplamda 51 adet uyuşturucu hap da bulundu.
S.G.’nin, “Bir suçu gizleme, delilleri yok etme, adam öldürme, uyuşturucu madde bulundurma veya kullanma, hükümlü veya tutuklunun kaçması” gibi suçlardan dolayı 24 yıl 3 ay hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınan S.G., gerekli işlemlerinin ardından ilgili adli merciler tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.