Kadıköy Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dört farklı parkta düzenleyeceği renkli etkinliklerle kutlamaya hazırlanıyor.
Bu özel günde Kadıköy, çocuklara bayram coşkusunu yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kadıköy Belediyesi, birçok eğlenceli ve öğretici etkinliği hayata geçiriyor. Kutlamalar, Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Yoğurtçu Parkı, Sahrayıcedit 23 Nisan Parkı ve Fikirtepe Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı’nda saat 13.00 ile 18.00 arasında gerçekleştirilecek. Bu parklar, çocuklar için çeşitli atölyeler, sahne gösterileri, dans etkinlikleri ve bilim temalı aktivitelerle dolup taşacak. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde de sergi, oyunlar ve müzik dinletileri çocukları bekliyor.
Çocukların yaratıcı yeteneklerini geliştirmeye yönelik atölyelerde; yüz boyama, kil çalışmaları, çanta yapımı ve maskelerin yanı sıra doğa bilincini artıran etkinlikler de yapılacak. Renkli deneylerle bilimin eğlenceli yönleri keşfedilecek, robotik uygulamalar ile çocuklar kodlama dünyasına adım atacak.
Etkinliklerin sahne performansları da oldukça zengin. Dört parkta gün boyunca zumba kids, illüzyon gösterileri ve tiyatro oyunları sergilenecek. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi ve Gençlik Sanat Merkezi Pop Orkestrası’nın konserleri, renkli bir atmosfer sunacak. Tan Sağtürk Akademisi’nin modern dans gösterisi, kutlamaların en dikkat çekici anlarından biri olacak.
Ayrıca, geleneksel çocuk oyunlarıyla nostalji duygusu da yaşatılacak. Halat çekme, çuval yarışı ve sek sek gibi oyunlar, çocuklara eğlenceli bir deneyim sunacak. Sportif etkinlikler de kaçınılmaz, mini basketbol ve masa tenisiyle dolu bir gün geçirecekler. Bando gösterileriyle çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşayacak.
Öte yandan, Kadıköy’de klasik otomobil konvoyu ile de bayram sevinci katlanacak. Kadıköy Belediyesi’nin İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ile birlikte düzenleyeceği konvoy, özel gereksinimli depremzede çocukların da katılımıyla gerçekleştirilecek. Saat 12.00’de Kadıköy Belediyesi bahçesinde başlayacak olan konvoy, çocuklar üzerinde unutulmaz anlar bırakacak.