Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Koruma Branş Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan kadın polislerin, devletin üst düzey yetkilileri ve önemli mekanların güvenliğini sağlamak üzere görevlendirildiği belirtildi. Ankara’daki Şehit Mustafa Büyükpoyraz Koruma Eğitim Akademisi’nde gerçekleştirilen bu eğitim programında, kadın polisler, ülke içindeki ve uluslararası alandaki görevlerini üstlenme hazırlığı yapıyor. Bu uzmanlar, Türk ve yabancı diplomatlar ile üst düzey devlet görevlilerinin güvenliğinden sorumlu olup, onların bulunduğu mekanları potansiyel tehditlerden korumak amacıyla eğitim alıyor. Haftalar süren yoğun fiziksel ve zihinsel eğitim süreçlerinin ardından, gerçekçi tatbikatlarla bilgi ve becerileri tazeleniyor. Olası olumsuz durumlarla karşılaşma ihtimaline karşı hazırlıklı olan bu koruma polisleri, görevler esnasında kazandıkları deneyimlerle güçlerini artırıyor.
Koruma Daire Başkanlığı’ndan Başkomiser Ayşe Bayrak Oruç, görev öncesi detaylı keşif ve risk analizi yaparak güvenlik planlaması gerçekleştirdiklerini söyledi. Ekiplerin, korunacak kişilerin hareket rotalarına göre hareket tarzlarını belirlendiğini belirten Oruç, uygulamalı tatbikatların önemine değindi. Ayrıca, Komiser Yardımcısı Fatma Büşra Arslan, koruma personelinin eğitim sürecinin ciddi bir ön koşul olduğunu, bu süreçte kişilerin atış yeteneklerinin yanı sıra terör riskleri ve protokol kurallarında bilgi sahibi olmalarının sağlandığını aktardı.
Polis Memuru İrem Buse Budak, mesleklerine olan sevgilerinin, zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olduğunu ifade etti. Sürekli atış poligonlarında ve fiziksel kondisyon artırıcı etkinliklerde yer aldıklarını belirterek, stres yönetimi seminerlerine katıldıklarını da vurguladı. Hızlı karar verme yeteneği üzerine de eğitim aldıklarını aktardı. Başkomiser Reyhan Kılıçarslan, görev anında sergiledikleri soğukkanlılığın ve hızlı karar verme becerisinin önemine değindi. Fiziksel ve zihinsel hazırlığın bu alanda kritik olduğuna dikkat çekerek, yeni adaylara sürekli eğitim almalarını önerdi.
Kılıçarslan, kadın polislerin emniyet teşkilatında önemli ve başarılı roller üstlendiğini belirterek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle toplumsal hayattaki kadınların önemine vurgu yaptı. Kadınların farklı alanlarda kendilerini geliştirmeleri ve başarılı olmaları için gereken desteği verdiklerini ifade eden Kılıçarslan, kadın polislerin toplumda güvenlikten asayişe, birçok farklı alanda aktif rol aldıklarını da sözlerine ekledi. Bu özel günde, tüm kadınların gününü kutlayarak, emek veren ve fedakarlıklarıyla ilham veren kadınları anarak mesajını tamamladı.