Kapadokya’da 18 gün aradan sonra sıcak hava balonları gökyüzüyle buluştu

Kapadokya’da, 18 gün süren hava koşulları engelinin ardından sıcak hava balonları tekrar havalandı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün izin vermesiyle, sabah erken saatlerde 156 balon, bölgedeki turistlere eşsiz manzaralar sundu. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, havadan Kapadokya’nın güzelliklerini keşfetti.

Kapadokya'da, 18 gün süren hava koşulları engelinin ardından sıcak hava

Kapadokya’da 18 gün süren olumsuz hava koşullarının ardından sıcak hava balonları, bugün gökyüzünde yeniden yerini aldı. Ziyaretçilere unutulmaz bir görsel şölen sunan balonlar, gün içerisinde uçuşlarına başladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Kapadokya Slot Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, hava durumunun uygunluğu sebebiyle bugün sıcak hava balonlarının uçuşlarına izin verildi. Böylece bölgedeki balonlar, 18 günlük bekleyişin ardından yeniden havalandı.

Sabah saatlerinde uçuş için hazırlıklarını tamamlayan sıcak hava balonları, sırayla havaya yükseldi. UNESCO Dünya Doğal ve Kültürel Mirası listesinde yer alan Kapadokya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olarak, yılda ortalama 250 gün sıcak hava balonlarının uçuşlarına elverişlidir. Ancak rüzgar, sis ve yağış gibi mevsimsel koşullar bazen uçuşları engelleyebiliyor. Günlük 156 sıcak hava balonunun havalanmasına izin verilen bölgede, yaklaşık 3,500 yerli ve yabancı turist, bu eşsiz manzarayı gökyüzünden izleme fırsatı buluyor. Uçuşlar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı kurumun meteorolojik değerlendirmeleri doğrultusunda hava şartlarının elverişli olması halinde gerçekleştiriliyor.

Göreme’deki uçuş alanında, sabahın ilk ışıklarında hazırlanan sıcak hava balonları, misafirlerini aldıktan sonra gökyüzüne doğru yola çıktı. Turistler, Kapadokya’nın büyüleyici vadilerini ve peribacalarını kuş bakışı izleme fırsatını kaçırmazken, balona binemeyenler ise vadileri keşfetmek üzere bölgeye akın etti.

Sıcak hava balon pilotu Burak Has, “Uzun bir aradan sonra havada olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bugün hava oldukça soğuk, ancak uçuşların keyifli geçeceğine inancım tam. Yaklaşık 45 dakika sürecek uçuşlarımız güzel bir görsel şova dönüşecek” şeklinde konuştu.

Hindistan’dan gelen turist Rahul Kodıdını, “Kapadokya’yı ziyaret etmek harika bir deneyim. Dün uçuş iptal edilince hayal kırıklığına uğradık ama bugün her şey yolunda. Buradaki manzara muazzam” dedi.

Başka bir turist Hasını Shobha ise gönlündeki dileğin gerçek olduğuna inanarak, “Kapadokya’da olmak benim için büyük bir mutluluk. Eğer balonları göremeden gitseydim üzülürdüm ama bugün bu anı yaşamak beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Hatay’dan Kapadokya’ya gelen Hamdi Karaoğlu ise, “Kapadokya’nın soğuk havası Hatay’dan oldukça farklı. Yine de bu muhteşem manzara gözlemlemeye değer, herkesin burayı görmesini öneririm” dedi.