Karabük Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, akademik alanda elde edilen dikkate değer başarıları nedeniyle öğretim üyelerini onurlandırarak başarı belgeleri takdim etti.
YÖKSİS 2025 verilerine dayanarak, Türkiye’de Anatomi alanında birinci olan Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, ayrıca doktora tezi ile “En İyi Doktora Tezi Performans Ödülü”nü kazanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Gör. Emre Söylemez, bu ödülleri almak üzere Rektör Kırışık ile bir araya geldi.
Akademik katkılarıyla sağlık bilimleri alanında öne çıkan Dr. Öğr. Gör. Emre Söylemez, doktorada sunduğu yenilikçi tez çalışmasıyla, değerlendirme kurulundan yüksek puan alarak önemli bir başarı elde etti.
Öte yandan, Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Seçgin, YÖKSİS’in açıkladığı Anatomi Anabilim Dalı sıralamasında 2023’te 18. sırada yer alırken, 2024’te 3. sıraya tırmandı. 2025’in ilk üç ayında yayımlanan makaleleriyle de 390 puan alarak Türkiye birinciliğine ulaştı.
Bu başarıların kutlandığı etkinlik, Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Tören sırasında Rektör Prof. Dr. Kırışık, “Karabük Üniversitesini en güzel şekilde temsil eden kıymetli hocalarımızı içtenlikle kutluyorum. Bu başarılar, akademik mükemmeliyet ve disiplinli çalışmanın bir sonucudur. Üniversitemiz, bilimselliği desteklemeye devam edecektir.” şeklinde konuştu.