Karabük Üniversitesi Rektörü, Taşkent’teki Uluslararası Sempozyumda Üniversitenin Başarılarını Aktardı

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan’da düzenlenen uluslararası sempozyuma çevrim içi katılarak üniversitenin başarılarını aktardı. Sempozyumda 15’ten fazla ülkeden 70’i aşkın temsilci, yükseköğretim dönüşümü ve yenilikçi eğitim konularında fikir alışverişinde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan'da düzenlenen uluslararası

Karabük Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Özbekistan’ın Taşkent kentinde düzenlenen uluslararası sempozyumun inaugurasyonuna çevrimiçi katılarak, üniversitenin uluslararası düzeyde elde ettiği başarıları sempozyum katılımcılarıyla paylaştı.

“Yükseköğretim Organizasyonunda Uluslararası Deneyimler: Dönüşüm ve İnovasyon” temalı bu sempozyum, Rönesans Eğitim Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapılarak gerçekleştirildi. Etkinlik, Türkiye, ABD, Almanya, Fransa, Güney Kore, İsveç, Rusya, Meksika, Finlandiya, Bulgaristan, Çin, Hindistan, Pakistan, İran, Kazakistan ve Kırgızistan gibi 15’ten fazla farklı ülkeden 70’ten fazla temsilcinin katılımını sağladı. Sempozyumda yükseköğretimdeki dönüşüm trendleri, yenilikçi eğitim yöntemleri, araştırma ve inovasyonun gelişimi, ayrıca yükseköğretim sistemlerinin finansman ve yönetimi gibi konularda derinlemesine tartışmalar yapıldı.

Açılışta çevrimiçi olarak yer alan Rektör Prof. Dr. Kırışık, konuşmasında Karabük Üniversitesi’nin eğitim, araştırma ve uluslararası iş birlikleri alanındaki başarılarını dile getirdi. Ayrıca, üniversitenin yürüttüğü yenilikçi projeler ile bilimsel araştırmalardaki artan performansına dikkat çekti. Kırışık, üniversitede kurulan projelerin ve çalışma gruplarının, üniversitenin başarısına olan katkılarını vurguladı.

Prof. Dr. Kırışık, aynı zamanda bu yıl ikincisi düzenlenecek olan SOSYALFEST’in, Türk Dünyası’nın ortak geleceğine olan katkısını da ifade etti. Katılımcıların ilgi gösterdiği SOSYALFEST etkinlikleri, Türk Dünyası’ndaki eğitim kurumlarının dikkatini çekme başarısını gösterdi ve birçok kurum yarışmalara katılmak için istekliliğini ifade etti.

Sempozyum süresince, yükseköğretimdeki dönüşüm süreçleri ve uluslararası iş birliği geliştirme konularında verimli görüş alışverişleri gerçekleştirildi. Katılımcılar, yeni işbirlikleri kurma, yenilikçi eğitim projeleri geliştirme ve global ölçekte eğitim kalitesini artırmaya yönelik stratejiler geliştirme fırsatı elde ettiler.