Karadeniz Bölgesi’nde hizmet sunan tek kamu hayvan hastanesi olarak faaliyet gösteren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 2025 yılının ilk çeyreğinde 4 bin hayvana şifa oldu. Bu sayı içerisinde 300 sokak hayvanı ve 50 yaban hayvanı yer aldı.
OMÜ Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kasım 2017’den bu yana 24 saat boyunca kesintisiz olarak hizmet veriyor. Geçen yıl 34 bin hasta hayvana ulaşan hastane, 1,600 cerrahi işlem gerçekleştirdi. 2025’in Ocak ve Mart ayları arasında ise acil klinik dahil 700 hayvana tedavi uygulandı. Ayrıca, Mart ayına kadar toplam 300 hayvana cerrahi müdahale yapıldı. Hastanede kullanılan modern medikal cihazlar sayesinde, yapılan klinik ve cerrahi işlemler uluslararası standartlara uygun bir şekilde hem hayvanlar hem de Veteriner Fakültesi öğrencilerine sunulmaktadır.
Son teknoloji ile donatılmış 16 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı, hem hastaneye gelen hayvanların hem de Samsun’daki diğer veteriner hekimler tarafından yönlendirilen hayvanların muayenelerine olanak tanıyor. Ek olarak, C-kollu skopi cihazı ile yapılan yeni cerrahi yöntemler, bazı ortopedik işlemlerin kapalı tekniklerle yapılmasını sağlarken, açık cerrahi süreçlerini da kısaltmaktadır. Böylece, ameliyat sonrası iyileşme süreci de hızlanıyor. Yenilikçi hizmetler arasında yer alan düşük doz lazer terapisi, çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde kullanılmaya başlandı. Elektrokemoterapi cihazı sayesinde, kemoterapi uygulamaları daha etkili hale getirilirken, yan etkiler de minimize edilmektedir.