Karaman’da iftar vakti, müstakil bir eve kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından molotof kokteyliyle saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırı sonucunda evde yangın meydana gelirken, bahçede bulunan araç da hasar gördü.
Bahçelievler Mahallesi 1127. Sokak’ta gerçekleşen olay, iftar esnasında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, bisikletle gelen saldırganlar, pencereleri kırarak eve molotof kokteyli attılar. Yangın, bu saldırı sonucu oluşurken, bahçede yer alan otomobilde de zarar meydana geldi. Komşuların durumu fark etmesiyle birlikte, saldırganlar hızla geldikleri bisikletle olay yerinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Saldırı sırasında ev sahibi Turgut Özkal’ın, ailesiyle birlikte iftar için kızının evinde bulunduğu öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri, molotoflu saldırının yapıldığı evde detaylı incelemeler gerçekleştirdi. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şahısları yakalamak amacıyla geniş çaplı bir soruşturma başlattı.
“Saldırganlar bisikletle kaçtı”
Olay sırasında dışarıya çıkan Süleyman Uysal, “Saldırganların yüzlerini göremedim, kapalıydı. Onlara taş attım, onlar da bana karşılık verip bisiklete binip hızla uzaklaştılar” şeklinde konuştu.
“Tüm odalara molotof atmışlar, bu üçüncü olayımız”
Üçüncü kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirten ev sahibi Turgut Özkal, “İftar yemeğine misafirliğe gitmiştik ve bir telefon aldık. Hemen eve döndük, ancak evi yakmışlar. Bu kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Gerekirse Adalet Bakanlığı’na başvuracağım. Bu üçüncü kez başımıza geliyor. Dün yeğenimin evini yaktılar, üç ay önce de kardeşimin evi yangınla karşılaştı. Sürekli odalara molotof atmışlar, sadece yatak odası tamamen yanmış. Diğer odalar kısmen zarar görmüş. Evdeki cam ve panjurlar da kırılmış durumda” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.