Karların Erimesi Sel Riskini Artırdı: Ağrı’nın Kazımkarabekir Mahallesi’nde Su Baskını Yaşandı

Ağrı’nın Kazımkarabekir Mahallesi’nde kar erimesi nedeniyle meydana gelen su baskınında 16 konut ve 8 ağıl su altında kaldı. AFAD ekipleri, Özkan Aba’nın koordinasyonuyla bölgeye sevk edildi ve su tahliye çalışmalarına başladı. Mahalle sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Ağrı'nın Kazımkarabekir Mahallesi'nde kar erimesi nedeniyle meydana gelen su baskınında

Ağrı’nın Kazımkarabekir Mahallesi’nde, eriyen karların yol açtığı su baskını sonrasında 16 ev ve 8 ahır su altında kaldı.

Alınan bilgiler doğrultusunda, şehrin havalarının ısınmasıyla birlikte karların hızla erimesi, sel ve su baskınlarına yol açtı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarlar üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hemen bölgeye yönlendirildi.

AFAD İl Müdürü Özkan Aba’nın koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalara çevre ilçelerden de destek ekipleri katıldı. Olay yerine toplamda 15 araç ve 53 personel ile ulaşan ekipler, su tahliye işlemlerine başladı. İş makineleri kullanılarak biriken suyun tahliyesi gerçekleştirilirken, evleri ve ahırları su altında kalan vatandaşların güvenliği için yeni alanlara geçişleri sağlandı.

Su baskınından etkilenen mahalle sakinleri, gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle AFAD ekiplerine teşekkürlerini iletti.