Kars’taki Aygır Gölü, Kış Manzarası ile Antarktika’yı Andırıyor

Kars’ta, kış mevsiminin en sert yaşandığı yerlerden biri olan Aygır Gölü, kısmen eriyen buzlarıyla dikkat çekiyor. Balıkçı Nurhak Yazar, 20 yıldır burada balıkçılık yapıyor ve bölgenin Antarktika’yı andırdığını belirtiyor. Kış, hala etkisini sürdürüyor ve balıkçılar buzların tamamen erimesini bekliyor.

Kars'ta, kış mevsiminin en sert yaşandığı yerlerden biri olan Aygır

Kars, kış mevsiminin en sert koşullarının yaşandığı yerlerden biri olmaya devam ediyor ve gölleri adeta buzul peyzajını andırıyor. Kentteki göllerden birçoğunun buzları erime sürecine girmişken, 1.942 metre yükseklikte yer alan Aygır Gölü’ndeki buz tabakaları kısmen çözülmeye başladı. Gölün bazı bölgeleri bahar hissiyatı uyandırırken, diğer kısımları ise Antarktika’nın manzarasını gözler önüne seriyor.

Susuz ilçesinde yer alan Aygır Gölü, denizden 2.300 metre yükseklikte bulunması ve volkanik bir set gölü olmasının yanı sıra, güzelliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Buzların çözülmeye başlamasıyla birlikte yerel balıkçılar da hazırlıklarını hızlandırdı.

“Antarktika Görüntüsü”

20 yıldır Aygır Gölü’nde balıkçılık yapan Nurhak Yazar, Kars’ta Nisan ayında kışın etkilerinin devam ettiğini söyledi. Yazar, “Aygır Gölü’ndeki buzların tamamen erimesinin ardından balık avına çıkacağım. Burada durum tam anlamıyla Antarktika’yı andırıyor, hala buzlar çözülmedi. Rüzgarın etkisini bekliyoruz, eğer rüzgar çıkarsa buzlar hareketlenecek. Ben de sandalıma bakım yapıyorum. Yakında balığa çıkacağız, umuyorum ki şanslı olacağız” şeklinde konuştu.

“Kış Devam Ediyor”

Kışın etkisini sürdürdüğünü ifade eden Yazar, “Şu anda Kars’ta soğuk havanın hâkim olduğunu söyleyebilirim. Kış henüz sona ermedi. Hala üşüyoruz, kışlık giysilerimizi çıkarmadık, gerçekten soğuk” dedi. Aygır Gölü’nde buzların erimesi sonucunda ortaya çıkan manzaralar ise seyircilere soğuk bir hissiyat veriyor; Antarktika’yı aratmayacak görüntüler de kameralara yansıyor. Rüzgar, buz kütlelerini kıyıya sürüklerken ortaya eşsiz doğa manzaraları çıkıyor. Aygır Gölü’nde buzların birkaç gün içinde tamamen kaybolması bekleniyor.