Kastamonu Üniversitesi’nde Metaverse ve Yapay Zeka’nın eğitim alanındaki etkileri üzerine bir etkinlik gerçekleştirildi. Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen, Araştırmacı Yazar Taşkın Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Metaverse ve Yapay Zeka ile Eğitimin Geleceği” temalı söyleşi, Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonu’nda yapıldı. Programa Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan, akademik personel ve öğrenciler katılım gösterdi.
Söyleşide, yapay zeka ve Metaverse teknolojilerinin günlük hayat ve eğitim sistemine entegrasyonu masaya yatırıldı. Tanınmış araştırmacı Taşkın Koçak, bu yenilikçi teknolojilerin öğrenim süreçlerine sağlayacağı faydaları anlatarak, dijitalleşmenin eğitimdeki artan önemini vurguladı. Ayrıca, yapay zeka destekli öğrenme sistemleri, sanal sınıf ortamları ve dijital eğitim materyallerinin gelecekte nasıl gelişeceğine dair bilgiler paylaştı.
Program, katılımcıların aktif katılımını teşvik eden etkileşimli sunumlarla zenginleştirildi. Sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla yapılan video gösterimleri ve yapay zeka tabanlı öğrenme sistemlerinin örnekleri, katılımcılara bu teknolojileri yakından inceleme imkanı sağladı. Koçak, yapay zekanın eğitimde kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunma potansiyelini vurgulayarak, eğitmenlerin ve öğrencilerin bu süreçte nasıl uyum sağlayabilecekleri konusundaki tavsiyelerini dile getirdi.
Dijital okuryazarlığın önemine de dikkat çeken Koçak, yapay zeka ve Metaverse teknolojilerinin bilinçli ve etik bir biçimde kullanılmasının gerekliliğini belirtti. Yoğun ilgiyle takip edilen etkinlik, soru-cevap bölümüyle devam etti; katılımcılar yapay zeka ve Metaverse hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı buldular ve Koçak’ın görüşleri büyük beğeni topladı.
Etkinlikte Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Taşkın Koçak’a teşekkür amacıyla hediye takdim etti.