Kastamonu’da odun toplarken düşen 63 yaşındaki Aliye Çetin, sağ omzu çıkan ve tendonlarında yırtık meydana gelen bir durumda, kapalı cerrahi yöntemle sağlığına kavuştu.
Dengesini kayb ederek düşmesi sonucu şiddetli ağrı ve hareket kısıtlılığı ile Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Polikliniği’ne gelen Çetin, burada ortopedi uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Recep Taşkın tarafından muayene edildi. Yapılan incelemeler sonucunda, düşmenin etkisiyle sağ omuzunun çıktığı ve kemikte çökme ile beraber tendonlarda yırtık olduğu belirlendi.
Bu tür durumlar için daha önceden uygulanmayan kapalı yöntemle remplissage prosedürü gerçekleştiren Dr. Taşkın, Çetin’i sağlığına kavuşturdu. Ameliyat sonrası ağrıları hafifleyen ve hareket kısıtlılığı ortadan kaldırılan Aliye Çetin, hastaneden taburcu edildi.
İşlemi gerçekleştiren Dr. Taşkın, hastanın sağlık durumu hakkında bilgi verirken, düşerek sağ omzunda yaşadığı zedelenmenin ciddi sakatlanmalara yol açtığını açıkladı. Omuzun stabil hale getirilmesi ve yeniden çıkma riskinin azaltılması için cerrahi müdahalenin şart olduğunu belirten Taşkın, gerçekleştirdikleri kapalı ameliyatla yumuşak doku ve kemik hasarlarını onardıklarını ve hastanın rehabilitasyon sürecinin başladığını ifade etti. Ameliyat sonrası herhangi bir komplikasyon göstermeyen Çetin, üç hafta boyunca özel bir askı ile desteklendi ve kontrollü hareketler eşliğinde rehabilitasyonuna devam etti. Tüm sağlık kontrollerinden başarı ile geçen hasta, hastaneden taburcu edildi.