Kaymakamlık Önünde Kendini Yakma Tehdidinde Bulunan Şahsa Yardım Talebi Reddedildi

Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, muhtaç olmadığı halde sürekli yardım talep eden bir kişinin kaymakamlık önünde kendini yakma tehdidine, ziyaret isteğinin olumsuz yanıtlanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aydın, durumun “şantaj” olduğunu belirtti.

Samsun Vali Yardımcısı Vekili Şeref Aydın, muhtaç olmadığı halde sürekli

Samsun’un Canik ilçesinde, Vali Yardımcısı Vekili ve Kaymakamı Şeref Aydın, bir vatandaşın ihtiyaç durumu olmadığı halde sürekli yardım talep ettiğini ve kaymakamlık önünde kendisini yakmakla tehdit ettiğini duyurdu. Gazi Osmanpaşa Mahallesi’nde yaşayan bireyin yardım için yapılan başvurularının, yardım kriterlerini karşılamadığı ve muhtaç olmadığı gerekçesiyle reddedildiği öğrenildi.

Son talebinde, “Başka bir ret gelirse kaymakamlık önünde kendimi yakarım” şeklinde bir tehdit notu paylaşan şahıs, sosyal medya aracılığıyla durumu gündeme getirdi. Bu gelişme üzerine açıklama yapan Kaymakam Aydın, “Bu durumu şantaj olarak değerlendirmekteyiz, başka bir izahı yok” ifadelerini kullandı. Ayrıca, gerçek ihtiyaç sahiplerine devlet tarafından sağlanan yardımların kesintisiz bir şekilde ulaştırılmaya devam edileceğini belirterek, şahsın yardım isteğine olumsuz yanıt verildiğini sözlerine ekledi.