Kayseri’de Okul Protokolüyle Yurtdışı Gezisi Vaadiyle 25 Milyon TL Dolandırıcılık Skandalı!

Kayseri’deki bir turizm acentesi çalışanı G.S. (38), imzaladığı protokollerle okullardan 400 öğrenci velisinden yaklaşık 25 milyon TL dolandırarak yurtdışına kaçtı. Yetkililer G.S.’nin İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yaptığını belirledi. Tüketiciler Birliği Başkanı Mahmut Şahin, velilerin paralarını okuldan alabileceklerini ifade etti.

Kayseri'deki bir turizm acentesi çalışanı G.S. (38), imzaladığı protokollerle okullardan

Kayseri’de bir seyahat acentesinde görevli olan G.S. isimli kişinin, imzaladığı protokollerle beraber yurtdışına gezilere götürmek vaadiyle yaklaşık 25 milyon TL dolandırarak kayıplara karıştığı iddia edildi. G.S., TED Koleji, İstem Koleji, Fentek Koleji, Fen Bilimleri Koleji ve Osman Ulubaş Fen Lisesi gibi eğitim kurumlarının yetkilileriyle anlaşmalar yaparak yaklaşık 400 öğrenci velisinden para toplamıştı. Ancak, aldığı bu büyük miktar ile ortadan kayboldu. Konuyla ilgili emniyet ekipleri harekete geçti ve G.S.’nin İstanbul Havalimanı’ndan yurtdışına çıktığını belirledi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bir turizm acentesinin böyle bir dolandırıcılığın gerçekleşmesine olanak tanımasının oldukça şaşırtıcı olduğunu vurguladı. “Velilerin toplanan yüksek paraları ödemesi ve okulların bu durumu görmezden gelmesi kaygı verici. Eğitim kurumları, bu türlü dolandırıcılıklara karşı daha dikkatli olmalı” diyen Şahin, velilerin zararlarını geri alabilmesi için okullara başvurması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için ilgili önlemlerin alınmasını da talep etti. “Tüketiciler Birliği olarak, tüm velilerimize bu süreçte destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.