Kepez Belediyesi, öğrencilere sınav kaygısının üstesinden gelmeyi öğretmeyi amaçlayan özel bir atölye programı başlattı. Psikolog rehberliğinde düzenlenen bu atölyede, katılımcılara sınav kaygısını anlama, olumsuz düşüncelerle baş etme yöntemleri, anne ve babaların sınav sürecindeki tutumları gibi konularla birlikte nefes alma ve gevşeme teknikleri hakkında önemli bilgiler veriliyor.
Kepez’deki öğrencilere büyük bir destek sunan bu çalışma, Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi’nden Psikolog Rüya Acar Yıldız’ın yönetiminde gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, sınav kaygısını tanımlamak, olumsuz düşünceleri belirlemek ve sınav anında kontrol sağlamak gibi konular üzerinde detaylı bir şekilde bilgi ediniyorlar. Toplamda 6 oturuma yayılan atölyede her grup maksimum 5 kişiden oluşuyor. Böylece öğrencilere, kaygılarını yönetebilmeleri için etkili nefes teknikleri ve gevşeme yöntemleri de öğretim amaçlı olarak sunuluyor.
Sınav kaygısının, yıl boyunca edinilen bilgilerin değerlendirilmesini zorlaştırabileceğine dikkat çeken Psikolog Rüya Acar Yıldız, bu tür atölyelerin öğrencilere kaygılarıyla daha sağlıklı bir şekilde başa çıkma imkanı sunduğunu ifade etti. Atölyelere katılmak isteyenler, 0 242 338 11 22 numaralı telefondan daha fazla bilgi alabilirler.