Kırtasiyeye Saldırı Olayı ve Gelişmeler
Samsun'un Atakum ilçesinde, 8 Ağustos'ta bir kırtasiyeye gelen 6 kişilik bir grup, iş yeri sahibi B.D.'ye saldırdı. Olay, e-Devlet üzerinden yapılması gereken bir işlemle ilgili anlaşmazlık neticesinde gerçekleşti.
Olayın Ayrıntıları A.D. adlı kadın ile kırtasiye sahibi arasında çıkan tartışmanın ardından, A.D.'nin iş yerinden ayrılmasının ardından grup, kırtasiyeyi bastı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırganların iş yeri sahibine tekme ve yumruklarla saldırdığı, masanın üzerine çıkarak B.D.'ye saldırdığı ve yere düşen adamı tekmelediği görülüyor. Saldırı sırasında iş yerindeki bazı eşyalar zarar gördü ve bilgisayar monitörlerinin kırılması sonucu yaklaşık 20 bin lira maddi zarar oluştu.
Gözaltı ve Tutuklamalar Olayla ilgili olarak 5 kişi gözaltına alındı. A.D. isimli kadın, polis tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 18 yaşındaki Y.Y.A., 23 yaşındaki M.T.O. ve 18 yaşındaki A.A.Ç. ise Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Y.Y.A. ve A.A.Ç. tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi, M.T.O. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.





