Düzce Üniversitesinde öğrenim gören kız öğrenciler, Ramazan ayının manevi atmosferinden ilham alarak israfı önlemek ve dayanışmayı artırmak amacıyla ‘Yurdum Dolabım' projesini başlattı. Yurtta kalan öğrenciler, kullanmadıkları temiz kıyafet ve eşyalarını oluşturulan alanda takas yaparak veya bağışlayarak ihtiyaç sahibi arkadaşlarına yardımcı olma fırsatı buluyor.

Raziye Begüm Sultan Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşayan üniversite öğrencileri, giyilmeye uygun durumda olan kıyafet, çanta ve aksesuarlarını özel olarak tasarlanan bir alanda diğer öğrencilerle paylaşıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Gençten' projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler eşyalarını ihtiyaç duyan arkadaşlarıyla takas edebiliyor ya da bağışlama şansı buluyor.

Düzce Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Yağmur Gökdağ, projeye Ramazan ayında başlamalarının bilinçli bir tercih olduğunu vurgulayarak, ‘Ramazan ayında başladık çünkü bu projenin etkisini artıracağını düşündük. Öğrenciler, kullanmadıkları eşyaları takas edebilir veya bağışlayabilir. Amacımız, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirmek' dedi.

Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Zeynep Ünal, projeye katılan öğrencilerin mutluluğuna dikkat çekerek, ‘Burada eşyalarımız yeni sahipleriyle buluşuyor. Ramazan ayında paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arkadaşlarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi görmek bizim için büyük bir mutluluk' şeklinde konuştu.

Kars'ta 'Benim Kulübüm Yeşilay' Etkinliği Küçüklerle Buluştu
Kars'ta 'Benim Kulübüm Yeşilay' Etkinliği Küçüklerle Buluştu
İçeriği Görüntüle

Endüstri Mühendisliği öğrencisi İlayda Doğan, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ‘Gençten' projesi kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, ‘Kullanılmış ama temiz olan kıyafetlerimizi burada takas ediyor veya ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlıyoruz. Amacımız paylaşmak ve geri dönüşümü sağlamak' dedi.

Sağlık Yönetimi öğrencisi Feyza Aydın, projenin sloganına vurgu yaparak, ‘Yurdum Dolabım, paylaştıkça çoğalır' diyerek, ‘Arkadaşlarımız kullanıma uygun kıyafetlerini getiriyor, isterlerse takas edebiliyor. Eşyalar burada yeniden hayat buluyor ve israfı önlüyoruz. Ramazan ayında başlatmamız birlikteliğimizi güçlendirdi. En büyük kazancımız, arkadaşlarımızın yüzündeki gülümseme' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı