Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bu yıl 508’incisi düzenlenen ‘Yağmur ve Şükür Duası Programı’ için Yemliha Mahallesi’nde bir araya geldi. Etkinliğe gösterilen yoğun katılım karşısında konuşan Başkan Çolakbayrakdar, tarım sektörüyle uğraşan tüm çiftçilerin yanında olduklarını vurgulayarak, “508 yıl boyunca süregelen bu değerli gelenek, birlikteliğimizin ve toprağa ile emeğe duyduğumuz saygının bir sembolüdür. Anadolu’nun bereketli topraklarında çalışan hemşehrilerimize, bölgemiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı ve bereketli bir yıl temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Hafta sonunu Yemliha Mahallesi’nde geçiren Başkan Çolakbayrakdar, burada her bahar düzenlenen geleneksel programda vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinleriyle samimi sohbetler eden Başkan, onların durumlarını sorarak, çocuklarla ilgilendi. Yağmur dualarının kabul edilmesi dileğinde bulunan Başkan Çolakbayrakdar, sözlerine şöyle devam etti: “Değerli hemşehrilerim, bugün Yağmur ve Şükür Duası için bir araya geldik. Yemliha’mızın yüzyıllardır süren bu değerli geleneğini yaşatmanın sevinç ve gururunu birlikte yaşıyoruz. 508 yıl süresince devam eden bu kültürü birlikte yaşatmak bizler için önemli bir fırsat. Bugün burada Yüce Allah’tan yağmur istemekteyiz. Toprağımızın suya kavuşmasını, ürünlerimizin bol olmasını temenni ediyoruz. Tohumlarımızın yeşermesi ve ürünlerimizin bollukla sobramıza ulaşması için dualarımızı ediyoruz. İnşallah bu yıl verimli bir sezon geçireceğiz. Tüm bölgemiz, ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı bir yıl olsun” şeklinde konuştu.
Başkan Çolakbayrakdar, kırsal kesimdeki vatandaşların ihtiyaçlarını hızla giderme önemi üzerinde durarak, “Çeşitli ihtiyaçları olan halkımıza uygun çözümler sunmaya devam ediyoruz. Kırsal alanlardaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla kesintisiz çalışmalarımıza devam etmekteyiz, böylece mahallelerimizin değerlerini daha da yükseltiyoruz” dedi. Çiftçilerin her daim destekçisi olacaklarının altını çizen Başkan, “Anadolu’nun bereketli topraklarında ekmeğini çıkaran çiftçilerimize bol kazanç ve bereketli bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.
Etkinlik, ‘Başkan Sizi Dinliyor’ programı çerçevesinde vatandaşların öneri ve taleplerinin dinlenmesiyle son buldu.