Körfez Belediyesi’nden Personeline Afet Eğitimi Desteği!

Körfez Belediyesi, 20-24 Ocak tarihleri arasında afet eğitimi düzenleyerek personelini sel ve yangın gibi acil durumlara hazırladı. Eğitimde ilk müdahale, arama-kurtarma ve psikolojik destek konuları uzmanlar tarafından aktarıldı. Yetkililer, bu tür eğitimlerin Kocaeli’nin afet direncini artıracağını belirtti.

Körfez Belediyesi, 20-24 Ocak tarihleri arasında afet eğitimi düzenleyerek personelini

Körfez Belediyesi, çalışanlarına yönelik afet eğitimleri düzenledi. Dört gün süren eğitim programında ilk yardım, arama-kurtarma teknikleri gibi konular da ele alındı.

Körfez Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin Afet Zararlarını Azaltma ve Planlama Şube Müdürlüğü iş birliğinde, 20-24 Ocak tarihleri arasında belediye personeline kapsamlı bir afet eğitimi verildi. Eğitimlerin başlangıcı merkez binada yapıldıktan sonra, Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve diğer sahadaki personellere de ulaşıldı. Uzman eğitmenler tarafından sunulan derslerde; sel, yangın gibi afetler ve bu durumlar sonrası uygulanması gereken ilk müdahale ve kurtarma teknikleri detaylandırıldı. Ayrıca, afet anında sakin kalarak doğru adımlar atmanın önemi, güvenli tahliye yöntemleri ve ilk yardım uygulamaları gibi kritik bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.

Eğitimde, afet sonrası psikolojik destek almanın ve etkili iletişimin önemi üzerinde durulurken, bireylerin stres ile başa çıkmalarını sağlayacak öneriler de verildi. Teorik bilgilerle birlikte uygulamalı çalışmalara yer verilen eğitimde, katılımcılar çeşitli afet senaryoları üzerinden pratik müdahale tekniklerini deneyimleme fırsatı buldular. Yetkililer, bu tür eğitimlerin Kocaeli’nin afetlere karşı daha dayanıklı hale gelmesine katkıda bulunmak amacıyla sürdürülmeye devam edileceğini ifade etti.