Bilecik 1. Amatör Lig takımının temsilcisi olan Kürespor’un başkanı Abdullah Malca, İl Tertip Komitesinin kendilerine yönelik aldığı 3-0’lık hükmen yenilgi kararına karşı Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) itirazda bulundu.
Olay, 15 Şubat’ta Gölpazarı İlçe Stadı’nda gerçekleştirilen Gölpazarı Belediyespor – Kürespor karşılaşmasının ardından yaşandı. Gölpazarı Belediyespor, ligin 9. haftasında güçlü rakibi Kürespor ile mücadele etti. Bu karşılaşmayı dış saha ekibi Kürespor 4-2’lik bir skorla galip tamamlayarak 3 puanı hanesine yazdırdı.
Kürespor’un futbolcusu İshak Arslan, bu maçta kırmızı kart cezası bulunduğu halde sahadaki yerini aldı. Bu duruma Gölpazarı ekibi itiraz etti ve akabinde İl Tertip Komitesi toplanarak, Gölpazarı Belediyespor’u 3-0 hükmen galip ilan etti.
Kürespor Başkanı Abdullah Malca, verilen bu karara itiraz ederek, “Kürespor’a yönelik ceza, 15 Şubat 2025’teki müsabakanın ardından verilmiştir. Ancak Gölpazarı Belediyespor, bu duruma 19 Şubat 2025’te itiraz etmiştir. İtirazın gündeme alınmayarak, Gölpazarı Belediyespor’un küme düşmemesi için 31 gün bekletilmesi ve lig sonundaki 22 Mart 2025’te oynanacak olan Kürespor-1299 Bilecikspor maçından bir gün önce bu kararın aceleye getirilmesi, hem kulübümüzü hem de diğer takımları mağdur etmiştir. Ayrıca Tertip Komitesi üyelerinden birinin toplantıda olmamasına rağmen başka bir kişi tarafından imza atılmıştır. Bu usulsüz imza ve karar nedeniyle, Söğüt Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Bugün de itiraz dilekçemi TFF’ye kargo ile gönderdim” şeklinde açıklamalarda bulundu.