Kütahya’da gerçekleştirilen Okullar Arası Geleneksel Türk Okçuluğu Müsabakaları, ata sporunun gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla Germiyan Okçuluk Tesisleri’nde gerçekleşti ve katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.
Bu organizasyonda toplam 75 sporcu, farklı kategorilerde yarışma fırsatı buldu. Müsabakalar, sporcuların gelişimini desteklemenin yanı sıra Türk okçuluğuna olan ilgiyi de artırdı.
Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Kütahya İl Temsilcisi Selman Akçor, etkinlik hakkında yaptığı değerlendirmesinde, “Öğrencilerle okullarda spor performanslarını geliştirdik. Şu anda Gençler A kategorisiyle müsabakalara devam ediyoruz. 9-11 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan bölge ilerlemelerine, 14 ilden yaklaşık 250 yarışmacı Kütahya’ya gelecek. Ayrıca Temmuz ayında federasyonumuzun düzenleyeceği Yıldız Gençler Türkiye Şampiyonası da planlarımız arasında. Amacımız, Türk okçuluğunu ülkemizde ve dünya genelinde tanıtmak. Özellikle çocuklarımızın televizyon dizileri aracılığıyla bu spora yönelmesi bizleri sevindiriyor.” ifadelerini kullandı.
8. sınıf öğrencisi Elif Nur Sarıkaya ise turnuvada yer almanın mutluluğunu yaşarken, “Daha başındayım ama hedefim Türkiye Şampiyonası. Okçuluk, benim için önemli bir spor dalı. Atalarımızın geleneksel değerlerini öğrenmek ve yaşatmak için bu spora yöneldim. Milletim için faydalı bir birey olmak istiyorum.” dedi.
Müsabakalar sonucunda başarılı olan sporculara ödülleri takdim edildi.