Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Polisi, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. döneminin açılması vesilesiyle, “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması” gerçekleştirdi.
Bu çerçevede, il genelinde 212 okulun çevresi titizlikle denetlendi. Denetimlerin sonuçları ise dikkat çekici oldu; toplamda 1023 kişi ve 102 araç kontrol edildi, ayrıca 80 işyeri ile 83 park ve bahçe gözden geçirildi. 14 internet kafe ve oyun salonu ise ayrı bir denetime tabi tutuldu. Ek olarak, 16 metruk bina da incelendikten sonra raporlandırıldı.
Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çocukların güvenliğini sağlama amacıyla bu denetimlerin düzenli olarak yapılmaya devam edeceğini vurguladı.