Kütahya’nın Gediz İlçesindeki Orman Yangını Ekiplerin Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki Çukurören köyünde çıkan orman yangını, itfaiye ve yerel halkın ortak çabasıyla kontrol altına alındı. Yangının çöplükten kaynaklandığı tahmin ediliyor, ancak soruşturma sürüyor. Can kaybı yok, ancak ormanlık alan zarar gördü.

Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Çukurören köyünde çıkan orman yangını, itfaiye ve

Kütahya’nın Gediz ilçesinde yer alan Çukurören köyü yakınlarındaki Murat Dağı eteklerinde çıkan orman yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ve yağışların da katkısıyla kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle çöplük alanından başladığı düşünülen yangın, Altıntaş ilçesi sınırlarına kadar yayılarak büyük bir tehlike oluşturdu.

Yangın aniden Çukurören köyünde patlak verdi ve hızla Altıntaş yöresine doğru ilerlemeye başladı. Köylüler, yangınla mücadelede ilk müdahaleyi yaparak itfaiye ekiplerine yardımcı oldu. Gediz Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına en kısa sürede müdahale ederek durumu kontrol altına aldı ve ardından soğutma faaliyetlerine geçildi.

Yangının kaynağı olarak çöplük alanı işaret edilirken, kesin sebebinin tespit edilmesi için incelemeler sürüyor. Yangında can kaybı yaşanmazken, bazı ormanlık alanların zarar gördüğü bildirildi.