Los Angeles’ta Belediye Başkanı, İtfaiye Şefi’ni Yangınlar Nedeniyle Görevden Alarak Yeni Atama Yaptı

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, 29 kişinin öldüğü yangınlarla ilgili görevini ihmal eden İtfaiye Şefi Kristin Crowley’i görevden aldı. Bass, Crowley’nin bin itfaiyeciyi evlerine gönderdiğini ve rapor hazırlamayı reddettiğini belirtti. Geçici olarak Ronnie Villanueva atandı.

Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass, 29 kişinin öldüğü yangınlarla

Los Angeles’ta, Belediye Başkanı Karen Bass, İtfaiye Şefi Kristin Crowley’i, 29 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan yangınların başladığı gün “bin itfaiyeciyi görevden alarak evlerine gönderdiği ve sonrasında yangınlar hakkında bir rapor hazırlamayı reddettiği” iddialarıyla görevinden uzaklaştırdı.

Bass, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Crowley’in görevden alınma sebeplerini açıklayarak, “Yangınların patlak verdiği gün, Şef Crowley’nin yönetiminde bin itfaiyeci evlerine gönderildi. Ayrıca, yangınlar sonrası bir rapor oluşturmayı reddetti. Bu durum, onun işten alınmasını zorunlu kıldı” dedi. Bass, Crowley’nin yerine geçici olarak Los Angeles İtfaiye Teşkilatı’nda eski İtfaiye Şefi Yardımcısı Ronnie Villanueva’yı atadı.

Kontrol altına alınması üç hafta süren yangınların, California Ormancılık ve Yangından Korunma Departmanı (CAL FIRE) verilerine göre, 7 Ocak itibarıyla başlayan Palisades yangını 23 bin 448 dönümlük alanı kül ederken, 6 bin 837 bina yandı, 1,017 bina ise ağır hasar gördü. Eaton yangını ise 14 bin 21 dönümlük alanı etkileyerek, 9 bin 418 yapıyı yok etti ve 1,073 yapıda önemli hasara neden oldu. Her iki yangın 1 Şubat’ta kontrol altına alınırken, toplamda 29 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yangınların neden olduğu hasarın ve ekonomik kaybın 250 milyar doları geçeceği tahmin ediliyor.