HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan Önemli Açıklamalar

Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 1 No'lu Şube Başkanlığı'nın 5. Olağan Genel Kurulu, Genel Başkan Mahmut Arslan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda, sendikanın geçmiş dönem çalışmaları değerlendirildi ve geleceğe dair hedefler belirlendi. Arslan, çalışma hayatının güncel meseleleri üzerinde durarak, terörsüz bir Türkiye için gereken adımları atacaklarının altını çizdi.

HAK-İŞ'in 50 Yılı Aşan Mücadelesi

Arslan, HAK-İŞ'in 50 yıllık geçmişinde ilkelerinden ve değerlerinden asla taviz vermediğini belirtti. Gaziantep'in, HAK-İŞ'in kuruluşunda önemli bir rol oynadığını ifade eden Arslan, sendikanın yerli ve milli değerleri korurken, evrensel sendikacılık ilkelerini de benimsediğini vurguladı.

Filistin Davası Üzerine Vurgu

Arslan, Filistin davasının HAK-İŞ için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, bu konuda asla taviz vermeyeceklerini dile getirdi. Mescid-i Aksa'nın önemine değinen Arslan, HAK-İŞ'in uluslararası insan hakları mücadelesinde aktif rol alacağını söyledi.

Vergi Reformu ve Emeklilik Sorunları

Arslan, Türkiye'nin bir vergi reformuna ihtiyacı olduğunu ve emeklilik sisteminin gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Vergide hakkaniyetin sağlanması gerektiğini vurgulayan Arslan, emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. “Dünya genelinde emeklilik sisteminin adil olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı