Malatya’da AK Parti Heyeti, Deprem ve Zirai Don Sonrası Çalışmaları Yerinde İnceledi

AK Parti Malatya milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Akçadağ’da inşaat çalışmaları hakkında bilgi sunarak, tüm kalıcı konutların 2025 sonuna kadar teslim edileceğini duyurdu. Zirai don zararları için desteklerin sağlandığını vurguladı.

AK Parti Malatya milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman

AK Parti Malatya milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Akçadağ’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerde rezerv alanlarındaki projeler, deprem sonrası inşa çalışmaları ve zirai donun etkileri hakkında bilgiler paylaşıldı.

AK Parti heyeti, Akçadağ Merkez 1. Etap Rezerv Alanı’nda devam eden projeleri yerinde gözlemledi. Burada, 96 konut ve 77 ticari birimin tamamlandığını, 2. Etap’ta ise işlerin yüzde 30 seviyesine ulaştığını duyurdular. Ayrıca muhtarlar, parti temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelerek, Malatya için işbirliği içinde çalışmanın önemini vurguladılar.

Başkan Sami Er, tüm kalıcı konutların 2025 yılı sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini belirtti. 12 Nisan’daki zirai don sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeler yaptıklarını ifade eden Er, Malatya’nın kayısı ekonomik yapısının korunması için pozitif ayrımcılık talep ettiklerini dile getirdi.

Milletvekili Ölmeztoprak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘Zirai Don Zararlarını Araştırma Komisyonu’nun kurulduğunu ve çiftçilere yönelik desteklerin hayata geçirildiğini aktardı. Ölmeztoprak, “Cumhur İttifakı olarak sahadayız ve tüm talepleri öncelikli konu olarak ele alıyoruz” dedi.

Milletvekili Babacan ise, Malatya’nın yoğun bir inşaat sürecine girdiğini belirtti.