Maltepe’de Çınar Mahallesi’nde Başkan Köymen’den sosyal tesis müjdesi!

Maltepe Belediyesi, Çınar Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Başkan Esin Köymen, yeni sosyal tesislerin, kütüphane ve kafeteryanın açılacağını duyurdu. Ayrıca kentsel dönüşüm ve yerel sorunlara dair 42 soru yanıtlandı. Köymen, güvenli bir Maltepe için birlikte çalışmanın önemini vurguladı.

Maltepe Belediyesi, Çınar Mahallesi'nde halk toplantısı düzenledi. Başkan Esin Köymen,

Maltepe Belediyesi, mahalle toplantılarına Çınar Mahallesi ile devam etti. On ikinci kez düzenlenmiş olan bu toplantıda Başkan Esin Köymen, katılımcılara çeşitli müjdeler verdi. Marmaray istasyonuna yakın belediye arazisinde gençler ve emekliler için kütüphane ile kafeterya gibi sosyal tesislerin açılacağını ifade eden Köymen, ayrıca Çamlık Parkı ve Fikret Otyam Sanatevi’nin boş alanında sosyal merkezler kurulacağını duyurdu. Küçükyalı’daki eski evlendirme dairesinde de benzer projelerin sürdüğünü belirtirken, bir kent lokantası açılması için planların bulunduğunu da belirtti.

Belediyenin organize ettiği bu buluşmaların sonuncusu Çınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Maltepe Belediyesi Yılmaz Mızrak Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Kent hakkı, Maltepe halkı için” temasıyla düzenlenen etkinlikte Çınar sakinlerinin gösterdiği ilgi yoğun oldu. Toplantıya, Maltepe Belediyesi’nin yöneticileri ve Çınar Mahallesi Muhtarı Ayşem Möröy de katıldı.

Başkan Köymen, Möröy’ün açılış konuşmasının ardından, “18 mahallede gerçekleştirdiğimiz buluşmalarda hem bilgi alışverişinde bulunuyor, hem de halkın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Çınar Mahallesi, köklü bir yerleşim yeri olarak bazı avantajlara sahip olsa da, kaybedilen Karayolları arazisi nedeniyle şanssız yanları da var.” açıklamasında bulundu. Mahalledeki Alzehimer Gündüz Yaşam Evi ile sosyal yaşam merkezi gibi projelere dair de gelişmelerin sürdüğünü aktardı.

Toplantıda 42 soru yöneltilerek, temizlik, afet sonrası süreçler, kültürel sorunlar ve altyapı talepleri gibi konular üzerinde duruldu. Küçükyalı Tıp Merkezi ile ilgili olarak mobil randevu sistemine geçiş ve yerel sanatçıların katılacağı etkinliklerin planlandığı ifade edildi.

Köymen, toplantı sonunda artı iki kat talebi üzerine, “Dönüşüm süreci yaşanan bir mahallede böyle bir artışın sağlanması imar yönetmelikleri çerçevesinde mümkün değil. Alanların birleşmesiyle inşaat alanı artıyor ama bazı yanlış bilgilendirmeler de var. Her şeyin bir artısı olduğu kadar eksisi de var.” sözlerini sarf etti.

Son olarak, Başkan Köymen, sosyal tesislerin açılacağını, kütüphane, kafeterya gibi alanlar ile birlikte kapalı alanların da oluşturulacağını müjdeledi. Bu projeler, hem gençler hem de emekliler için önemli bir kolaylık sağlayacak.